3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bozbey, yapacağı hizmetleri anlattı

Balıkesir'in Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, yaptığı ve yapacağı hizmetleri anlattı. 

Entur Termal Otel'deki toplantıya ilçede görev yapan çok sayıda ulusal ve yerel basın mensubu katıldı. Basın mensupları ile birlikte öğlen yemeği yiyen Belediye Başkanı Yunus Bozbey, ilk olarak sel felaketi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Selin bir afet olduğunu vurgulayarak yaraların sarıldığına dikkat çeken Bozbey, "Edremit, tarihinde bu güne kadar bu şekilde bir yağış almamıştır. 1965 yılına kadar geriye dönüp bakıldığında Meteoroloji Müdürlüğü ilk kez bu kadar yağış olduğunu belirtiyor. 

Metrekareye 134.1 kilogram yağış düşmüş. 3 saat yağdı ve 134'ü 3 ile çarpın. Edremit Çayı'nın taşmasına 30 santim kalmıştı. Çay taşsa idi, Edremit'te ne alt yapı, ne de yol kalırdı. Allah korusun can kayıpları bile olurdu. Kısa sürede yaralarımızı sardık. Bir taraftan da resmi kurum ve kuruluşlara durumumuzu anlattık. Günü birlik Ankara'ya gittim ve geldim. Alt yapı yetersizliğimiz var tabii. 4 buçuk yıl öncesine kadar Edremit'te 1 metre bile yağmur suyu kanalı yoktu. Şu anda Edremit'te 11 kilometre yağmur suyu kanalı döşenmiş durumda ve bunun devamı gelecek. Bu yağmurda bizim yağmur suyu kanallarımız çalışmadı. Bu kanalların tahliyesi Edremit çayınaydı. Fakat çayın su seviyesi yükseldiğinden dolayı kanallardan akan su çaya boşalamadı. Sular geri tepti. Yağmur dindikten yarım saat sonra Edremit şehir merkezinde su kalmadı. Eksikliklerimiz de yok değil. TOKİ civarından ayrı bir hat verip, Kaklım Çevre Yolu'nun kenarından, bu yukarıdan gelen suyu Kanlı Dere'ye vermemiz gerekirdi. Mezarlığın civarından gelen suyu da Çevre Yolu'ndan alıp Biler çayına kadar götürmemiz gerekiyordu. Bu iki noktayı da biz hallettikten sonra normal yağmurlarda Edremit'in hiçbir sıkıntısı kalmayacaktır" dedi. 

Edremit çıkışında yapılacak olan yeni alışveriş merkezi sayesinde yaklaşık 500 - 600 kişiye iş imkanı sağlanacağını söyleyen Bozbey, bazı yerel basın organlarında olayın çarptırıldığına dikkat çekti. Bozbey, SGK Edremit Körfezi Müdürlüğü'nü ilçeye kurmak için çalışma başlattıklarını, yetkililerle görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, "Bizden yeni belediye hizmet binamızdan yer istendi. Değerlendirme çalışmalarımız sürüyor. Eski adliye binasının Emniyet Müdürlüğü'ne devrinden sonra belediyemize devredilen Emniyet Müdürlüğü binasını SGK'ya verebiliriz. Artık ilçemizde ve komşu ilçe, belde ve köylerimizdeki SSK'lı, Bağ-Kurlu ve Emekli Sandığı üyesi olan vatandaşlarımız kurum işlemleri için Balıkesir'e gitmeyecek. Bu Edremit körfezi için büyük bir hizmet olacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 13:17:08
Güncelleme :16 Ekim 2008 Perşembe 13:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?