3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bozbey AKP'den adaylık açıkladı

Balıkesir'in Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) adaylığını açıkladı.

Yılmaz Akpınar Bulvarı'ndaki eski binasından, Çayiçi Caddesi'ndeki yeni hizmet binasına taşınan AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı binasında yapılan geniş katılımlı bir toplantı ile, Belediye Başkanı Yunus Bozbey AK Parti'den aday olduğunu açıkladı.

Parti binasındaki toplantı salonu, toplantı başlamadan dakikalar önce AK Partili vatandaşlar ile doldu. Alkışlar eşliğinde, eşi Zerrin hanım ile birlikte salona giren başkan Bozbey, bir dönem daha Edremitlilere hizmet için aday olduğunu söyledi ve adaylık formunu AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Ufuk Dolgun'a verdi.

Partisinin yeni hizmet binasında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyerek sözlerine başkayan Bozbey, 5 yıl içinde 25 yıla sığacak kadar yatırımlara imza attıklarını vurgulayarak, "Bize hizmet verdiğiniz günden bu zamana kadar sürekli Edremit için kutsal görev aşkıyla çalıştık. Bundan sonra da sizler hizmet verdiğiniz müddetçe Edremit için çalışmaya devam edeceğiz. Mevcut dönem içerisinde ilçemizin geçmişini onardık, geleceğine emin adımlarla sağlam zeminler üzerinde uzandık. Özetle söylemek gerekirse, 5 yılda 25 yıla sığacak kadar hizmetlere ve yatırımlara imza attık ve her imzamızın arkasında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Yapılan yatırımlar ve hizmetler tüm şeffaflığıyla ortada. Bundan sonrası için Edremitimize bir 25 yıl daha kazandırmak için kolları sıvazladık. Allah nasip ederse hem bölgemiz, hem ilçemiz, hem de halkımız adına bir çok yatırımların altına imza atacağız. Özellikle ilçemizin en büyük sorunu olan istihdamdır. Bu soruna ciddi şekilde çare olacak projeler oluşturduk. 5 yıldızlı sağlık kompleksleri konusunda ilk adımlar atıldı. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili gelişmeler kamuoyunaya duyrulacaktır. Havaalanı ile birlikte yine turizm tesislerinde yatırımcılarla görüşüldü. Büyük tesisler o bölgeyi canlandıracak. Yaklaşık 2 bin kişiye iş imkanı doğmuş olacak. Zamanla projeler gerçekleştikçe bu rakam 5 bin kişiyi aşacaktır. Diğer taraftan zaten alışılagelen yapılan kentsel ve sosyal dönüşüm projeleri, parklar, yollar, alt yapı vs. devam edecektir. Ama bunun yanında bölge turizmini canlandıracak, ciddi ve gerçekleşecek projeleri de hayata sokacağız. Özellikle Mahkeme Camii arkasında mevcut sit alanında turistik tarihi bir çarşı oluşturacağız. Yine ekolojik konumu öne çıkaracak bir çok projelerle ilçemizi uluslar arası hak ettiği konuma getireceğiz. Bölgemiz ülkede ve dünyada doğal ve sağlıklı yaşamın tek adresi olacaktır" dedi.

Partililer ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda basın mensupları kalabalık nedeniyle işlerini yapmakta zorluk çekerken, Ramazan ayı içinde başkan Yunus Bozbey'i, evlerinde düzenledikleri iftar yemeğinde ağırlayan Bozbey hayranı 80 yaşındaki Fikriye ve 87 yaşındaki Ahmet Egeli çifti dikkat çekti. Adaylık açıklamasının ardından, yeni projelerini anlatan Bozbey, daha sonra karşısında oturan Egeli çiftinin yanına gitti. Yürüme zorluğu çeken çiftin güçlük ile parti binasına geldiğini öğrenen Yunus Bozbey, "Bu soğuk havada bu hasta ve yaşlı haliniz ile neden buraya kadar geldiniz?" diye sordu. Yaşlı çift Bozbey'e, "Biz sizi çok seviyoruz. Böyle bir gününüzde sizin yeniden başkan olma azminize destek için geldik. İnşallah sizi yeniden başkan olarak göreceğiz" dedi. Bozbey, toplantıdan sonra partili başanların sorunlarını dilnedi ve projeleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 18:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?