6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bozbey oda başkanlarını dinledi

Balıkesir'in Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, 13 oda başkanı ile bir araya gelerek ilçenin meselelerini masaya yatırdı. Başkan Bozbey, Edremit'in 1,5 yıl sonra mutlaka il olacağını söyledi.

İnşaat Ustaları ve Oto Tamircileri Odası binasında gerçekleşen toplantıya ev sahipliğini, oda başkanları Rasim İz ve Şahin Çapa yaptı. Çiçeklerle karşılanan Bozbey, Edremit Körfez Havaalanı'nın uluslararası uçuşlara açılabilmesi için başlatılan çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte Edremit'in il olmaması gibi bir lüksünün mümkün olmayacağını söyledi. Havaalanı ile birlikte bölgedeki esnafın büyük bir canlılık yaşayacağını kaydeden Bozbey, "Havaalanımız, özellikle biz esnaf gruplarını çok yakından ilgilendiriyor. Uluslararası hizmet veren bir havaalanının esnafa olan katkısı çok büyük olur. Bu nedenle sizlerle artık sık sık bir araya gelerek istişare içinde olacağız. Havaalanında inen misafirlerimizi nasıl Edremit'te tutabileceğimizin yollarını hep birlikte arayacağız. İlçemizde kültürel ve tarihi yapıya özen gösterip, farklı cazibe alanları oluşturacağız. Tabii ki bunları yaparken de sizlerin destek ve tecrübelerinden yararlanacağız. Şu günlerde gündemimizde Edremit'e bir 5 yıldızlı termal otel projemiz vardır. Bu proje kapsamında, tahmini olarak otelde 5-6 bin kişi çalışacak.

Bu durum işsizliği de rahatlatırken, siz odalarımıza da görevler düşüyor. Eleman yetiştirme, yetişen elemanları sertifikalandırma konuları gibi görevler. Bundan sonra daha çok bir araya geleceğiz. Şu günler siyaset günleri ve önemli olan kavgasız, çamursuz siyaset yaparak birbirimizi kırmamaktır. Çünkü tüm adayların ortak hedefi hizmet etmektir. Amaç bu olunca, kötü niyet aranmamalıdır. Havaalanımız ile birlikte Edremit'imiz çağ atlayacaktır. Havaalanımızın nasıl projelendirildiğini ve bu projenin nasıl bakanlığa kabul ettirildiğini iyi biliyoruz. Bu projede sizlerin emeği çok büyük ve bundan dolayı hepinize minnet borçluyuz. Edremit Allah nasip ederse mutlaka bir buçuk yıl sonra il olacaktır. Başbakanımızın Balıkesir'e geldiğinde Edremit TOKİ'nin de açılışını yapacaktık. Ama sonra istedik ki, Başbakanımızın Edremit'e özel olarak gelmesi daha doğru olacak ve bu teklifi götürdük. Seçimlerden hemen sonra Başbakanımız Edremit'e gelecek ve havaalanını inceleyecek, TOKİ dahil tüm yatırımlarımızın açılışlarını detaylı olarak gerçekleştirecek. Bunun sözü alındı" dedi.

Başkan Bozbey'e sıkıntılarını anlatan Edremit Organize Sanayi Sitesi Başkanı ise, asfalt meselesinin halli konusunda söz aldı. Başkan Yunus Bozbey, Organize Sanayi Sitesi'ndeki eksikliklerin farkında olduğunu söyleyerek, "Sıkıntılarınızı biliyorum. Tüm oda başkanlarımızın huzurunda size söz veriyorum, Haziran ayında istediğiniz yerler asfaltlanacak. Diğer sıkıntılarınıza bulduğumuz çözüm yollarını da kısa bir zaman diliminde uygulamaya sokacağız. Mezbahamızın durumu malum. Yaz günleri kokudan Mesleki Eğitim Merkezi'mizde eğitim zor gerçekleşiyor. Bu ve benzeri sıkıntıları çözeceğiz. Mezbahamız da Eminkuyu'daki tesislerimize taşınacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 18:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?