3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bozbey sel felaketini değerlendirdi

Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, 4 Ekim gecesi yaşanan sel felaketinin bu zaman kadar ilçede yaşanan en şiddetli felaket olduğunu söyledi. 

Bu yoğunlukta şiddetli yağmurun Edremit'in tarihinde hiç yaşanmadığını belirten Başkan Yunus Bozbey, birlik ve dayanışma içinde felaketinden üstesinden geleceklerini ifade etti. Edremit'te en son 1988 yılında metrekareye 118 kilogram yağış düştüğünü hatırlatan Bozbey, "Bu sefer metrekareye 139 kilogram yağış düştü. Sadece Çayiçi Caddesi'nde suyun yüksekliği 1,5 metreye yükseldi. Türkiye'de bu büyüklükteki yağışı hiçbir alt yapı kaldırmaz. Tesellimiz can kaybının olmaması" dedi.
Öte yandan yağış sonrası maddi zararın tespit edilmesi için ekipler çalışmaya başladı. İlk belirlemelere göre işyeri ve evlerde maddi zararın çok olduğu, 40'a yakın aracın sular altında kaldığı ve 400'e yakın işyeri ve evi su bastığı öğrenildi. Sel felaktinde eski evler yıkılırken, bazı evlerin de duvarları yıkıldı. Edremit Ticaret Odası (ETO) Başkanı Erol Ürer, devletin küçük esnafın yaralarını sarmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 16:03:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?