7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Bu kafeye maskesiz girmek yasak!

AYVALIK’TA DOMUZ GRİBİNE KARŞI İLGİNÇ ÖNLEM

Dünya genelinde kâbusa dönüşen Domuz Gribi’nin Türkiye’ye de sıçramasının ardından, ülkemizde de ölümlerin yükselmeye başlaması tedirginliği artırıyor. Ülke genelindeki Domuz Gribi aşısının çözüm olup olmadığı tartışılırken, vatandaşlar da, gribal enfeksiyonların sebeplerini ortadan kaldırabilmek için kendilerince farklı çözümler bulmaya çalışıyorlar.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Talatpaşa Caddesi’ndeki bir pasajın en üst katında bulunan bir internet kafenin işletmecisi, Domuz Gribi’ne karşı duyarlılığı arttırmak için ilginç bir yöntem uyguluyor. Çoğunluğu lise öğrencisi ve gençlerden oluşan müşterilerine hijyenin önemini vurgulamak ve bunun yanı sıra grip virüsünden korunmak amacıyla internet kafeye gelen herkese maske, galoş ve boneleri ücretsiz dağıtan işletmeci Serhat Koç, bu önlemlerle Domuz Gribi riskini azaltmaya çalışıyor.

Ülke genelinde ki tedirginliği karşı toplumsal sorumluluk örneği gösteren genç internet kafe işletmecisi Serhat Koç, “Tüm Dünyayı ve ülkemizi saran Domuz Gribine bir nebze de olsa karşı koyabilmek ve müşterilerimizi bu virüse karşı mağdur etmemek için küçükte olsa böyle bir önlem almaya çalıştık. İnternet kafemizin müşterileri çoğunlukla genç kesimden olduğu için bu kesimi gribe karşı daha duyarlı olabilmelerini sağlayabilmek adına abartılı da olsa örnek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Gençlere örnek olabilmek ve böylelikle de virüse karşı önlem almaya çalıştıklarını ifade eden Koç, “Mekânımızın küçük olması, soğuk kış günlerinde havasız kalmasına neden olmasından şahsen önce ben rahatsızlık duydum. Bu rahatsızlığın müşterilerimizin de duymaması için tedbirler aldık. Örneğin yerden kalkabilecek tozları önleyebilmek için ayakkabılarımıza galoş, yerden kalabilecek tozu yutmamak için de ağzımıza küçük bir maske takıyoruz. Tüm bunların yanı sıra, genç müşterilerimizin internete giriş çıkışlarında ellerini sabunla yıkamalarını teşvik etmeye çalışıyoruz. Hijyenin her türlü salgın hastalığının başlıca tedbiri olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Hijyenli internet kafe müşterileri de, bu uygulamadan oldukça memnun görünüyorlar. Genç müşteriler, “İşletme sahibinin bu uygulaması son derece yerinde bir uygulama, çünkü bizi Domuz Gribi ve benzeri hastalıklara karşı sık sık uyarıyorlar ve korumaya çalışıyorlar. İşletme sahibinin uygulamasını yerinde buluyor ve destekliyoruz” diye konuştular.

AYVALIK’TA DOMUZ GRİBİNE KARŞI İLGİNÇ ÖNLEM
AYVALIK’TA DOMUZ GRİBİNE KARŞI İLGİNÇ ÖNLEM
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 22:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?