5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Bu köyün kahvecileri kadın

KÖYDE BAYAN KAHVECİ

Balıkesir’in Balya ilçesine bağlı Akbaş köyünde 3 kahvehaneden ikisini bayanlar çalıştırıyor. 4 çocuk anası Leman Kazık da bunlardan biri.

91 haneli Akbaş köyünde bir dönem muhtarlık yapan Gülay Dayıcan, bir zamanlar bayanların kahvehanelerin önünden geçemediği köyde kahvehaneleri bayanların çalıştırmasını sağlamış.

Kütüphanenin de bulunduğu köyde Leman Kazık, eşi hayvancılık yaparken kahvehane işletmeye başlamış. İşini severek yaptığını belirten Kazık, “İlk zamanlar yadırgayanlar oldu. Ancak şimdi herkes alıştı. Kahvehaneye bayanlar da gelmeye başladı. Eski muhtarımız Gülay Dayıcan bizim gözümüzü açtı. Şu anda köyde 3 kahvehaneden ikisini ve bakkalı bayanlar çalıştırıyor. Eşim Ahmet, hayvanlarla uğraşırken ben de kahvehaneyi işletiyorum. İşimi severek yapıyorum. Başka türlü 4 çocuğumun okul masrafını karşılamamız zor. Çocuklarımdan biri üniversite, birisi lise ve ikisi de ilköğretim de okuyor” dedi.

Amerika’da uzun süre doktorluk yaptıktan sonra döndüğü köyünde geçtiğimiz dönem muhtar olan Gülay Dayıcan, bir zamanlar kahvehanenin önünden geçmeye utanan bayanların kahvehane işletmecisi haline geldiklerini söyledi. Köyün çok sayıda sorununu çözdüklerini belirten Dayıcan, eski okulun bahçesinde açılacak kafeteryayı da bayanların çalıştıracaklarını bildirdi. Burhaniye’den emekli olduğunu belirten öğretmen Erdem Deniz de köyde ev yaptırdığını ve köyde oturacağını belirterek köyde bayanların işe el atmasının sevindirici olduğunu söyledi.

KÖYDE BAYAN KAHVECİ
KÖYDE BAYAN KAHVECİ
KÖYDE BAYAN KAHVECİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 12:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?