6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bu nasıl doğum?

Doğum sırasında kolları kırıldı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir hastanede normal doğumla dünyaya getirilmek istenen bebeğin kolları, doğumu yaptıran doktorun da parmağı kırıldı. 

Alınan bilgiye göre, 26 Aralık 2008 günü Edremit Devlet Hastanesi'nin Kadın Doğum Servisi'ne yatırılan 23 yaşındaki S.Ö. adlı genç kadının karnındaki 5 kilo 200 gram ağırlığındaki bebeğinin kolları doğum anında kırıldı. Hastanenin kadın doğum uzmanı Dr. M. U. tarafından gerçekleştirildiği öğrenilen doğum esnasında doktorun da sol elinin eklem kapsülü yırtıldı.

Ana karnında iken 4 kilogramın üzerinde olduğu tespit edilen bebeklerin, ancak sezaryenle doğumlarının gerçekleştirilebilmesinin mümkün olduğubelirtilirken, ultrasyon görüntülerinde 5 kilo 200 gram olduğu belgelenen bebeğin neden normal doğum yaptırılarak dünyaya getirildiği tartışma konusu oldu.

Doğumu gerçekleştiren doktor, "Hasta aynı zamanda diyabetiktir. 3 aydır kontrollere gelmemişti. Bebeğin kilosunu tahmin edemedik. Doğum esnasında omuz takılması olduğu için kolu kırmak zorunda kaldık. Aksi halde kaybetme riski vardı. Benim de sol elimde eklem kapsülü yırtıldı. Bir doktorun hiç yaşamak istemediği bir olaydır bu. Hastamızı ve çocuğu kurtardık, önemli olan buydu" dedi.

Olayın üzerinden haftalar geçmesine rağmen, gazetecilerin görüşme isteklerini reddeden ailenin olay ile ilgili resmi makamlara giderek şikayetçi olup olmadığı ise öğrenilemedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 22:22:51
Güncelleme :10 Ocak 2009 Cumartesi 22:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?