5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Bu nasıl restorasyon?

BU NASIL RESTORASYON

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bir yıl önce restore edilen Hacı Ahmet Camisi’nin kubbesindeki sıvaların dökülmeye başlaması cemaati kızdırdı.

1793 yılında Hacı Ahmet isimli bir hayırsever tarafından yaptırılan tarihi caminin geçtiğimiz yıl Vakıflar Balıkesir Bölge Müdürlüğü tarafından restore edildiğini belirten Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyesi Cezmi Şahin, tamir için harcanan paranın boşa gittiğini ileri sürdü.

Caminin restorasyonu sırasında kırılan mermerlerin bile değiştirilmediğini belirten 70 yaşındaki Cezmi Şahin, kubbenin üzerine döşenen kiremitlerin iyi yerleştirilmediği için içeri su sızdığını da söyledi. Restorasyon sırasında gereken özenenin gösterilmediğini belirten Şahin, “Cami restore ediliyor diye sevinmiştik. Ancak hiçbir şey istediğimiz gibi olmadı. Caminin kubbesindeki kiremitleri duvar harcıyla yapıştırdılar. O zaman ustaları ikaz etmiştim. Böyle olmaz diye. Bizi dinleyen olmadı. Oysaki ben de inşaat ustasıyım. Kiremitler iyi döşenmediği için şimdi kubbeden su giriyor. Her gün cemaatin üzerine kireç dökülüyor. Restorasyonu yapanlar kırdıkları mermerleri bile tamir etmeden gittiler. Bunları denetleyen yok mu? Devletin parasının boşa gittiğine inanıyorum. Güzelim tarihi eser göz göre göre ziyan olacak” dedi.

BU NASIL RESTORASYON
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 18:17:41
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 11:20:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?