3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

'Bülbül Ötümlü Kanarya' yarışması

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Türkiye Kanaryasevenler Federasyonu tarafından 'Bülbül Ötümlü Kanarya' yarışması düzenlendi.


Bandırma Prenses Düğün Salonu'nda düzenlenen 'Bülbül Ötümlü Kanarya' yarışmasında, 14 kanarya birinci olmak için yarıştı. Ellerindeki metal cisimleri birbirine sürterek ve ağızlarıyla kuş sesi çıkartarak kanaryalarını öttürmek için uğraşan yarışmacılar, oldukça heyecanlı anlar yaşadı.

Yarışmada 5 jüri üyesi, kuşları nağme adlarına göre puanladı. Yarışma sonunda birinci gelen kanaryanın sahibine kupa, madalya ve başarı belgesi verildi.
'Bülbül Ötümlü Kanarya' yarışmasının Türkiye'ye özgü bir yarışma olduğunu ama Yunanistan, Bulgaristan'da da yarışmanın yayıldığını belirten Türkiye Kanaryasevenler Federasyonu Yöneticisi Uğur İyiaksu, "Bülbül şeklinde ötecek bir kanaryanın yetiştirilmesi 8 ay sürüyor. Kanaryalar düzenli çalıştırılarak, büyük bir sabırla yetiştiriliyor. Kanaryaları yetiştirmek tıpkı bir konservatuarda tenor yetiştirmeye benziyor. Kanaryaya geceleri ve sessiz bir ortamda bülbül sesi kasetle dinlettiriliyor. Yarışmaya giren kuşlar çok özel niteliklere sahip kuşlar. Gırtlak yapısı, zeka yapısı üstün olan kuşların arasından seçiliyorlar. Yarışma sırasında kuş ötmezse bütün emekler boşa gidiyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 02:20:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?