7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Bülent Ecevit'in hayatını kaybetmesi

Eski Başbakanlardan ve Demokratik Sol Parti (DSP) Onursal Başkanı Bülent Ecevit'in vefatının ardından partinin Bandırma İlçe Teşkilatı'nda taziye defteri açıldı.
 
Bülent Ecevit'in vefat haberinin ardından parti binasına gelen DSP'liler açılan taziye defterine, Ecevit hakkındaki duygularını dile getiren mesajlar yazdı. Gün boyu yoğun hareketliliğin yaşandığı parti merkezinde Ecevit'in fotoğrafı, Türk bayrağı ve kırmızı karanfiller olan masada açılan taziye defteri önünde partililer duygusal anlar yaşadı. DSP Bandırma İlçe Başkanı Halil Ünlü'de Ecevit'in vefatı nedeniyle yapılan basın açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerşi bir devlet adamını ve evladını kaybetmesinin büyük üzüntüsü içinde olduklarını kaydetti. Bülent Ecevit'in siyasi yaşamında, en muhaliflerinin bile aleyhinde herhangi bir söyleyemeyecekleri kadar dürüst olduğunu belirten Başkan Ünlü, "Bülent Ecevit Türkiye'deki siyasi alanda dürüstlüğün sembolu olmuştur. Muhalefette ve iktidarda ike de demokrasinin ve laikliğin en büyük savunucu olmuştur. ABD'ye rağmen afyon ekimini gerçekleştirerek ve Kıbrıs çıkartması yaparak, AB konusunda Helsinki zirvesindeki tutumuyla dış politikanın nasıl yapılması gerektiği konusunda bütün siyasetçilere örnek teşkil etmiştir.
Bülent Ecevit 15 yıldan beri Kuzey Irak konusundaki endişelerini dile getirmektiydi. Bugün gelinen konum, onun dış politikada ne kadar haklı olduğunu göstermiyor mu? Sayın Bülent Ecevit dürüstlüğü, devlet ciddiyeti ve bütün felsefeleriyle bugün DSP'de yaşamaktadır. Bu felsefeler dünya durdukça devam edecektir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 18:06:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ipek fındık IP: 85.97.124.xxx Tarih : 12.11.2006 00:38:30
ECEVİT BABA bizi niye bıraktın. Sen bizim Ulu Önderimiz Atatürkten sonra gelen tek ümittin. Sende bıraktın bizi gittin. Mekanın cennet olsun.