3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bulut: Yanlış anlaşıldım

MHP MİLLETVEKİLİ BULUT:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut "O dilini koparırım Bakan" sözünün yanlış anlaşıldığını söyledi.

Aynı zamanda TBMM Eğitim Komisyonu Üyeliği yapan ve öğretmen olan MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, "Dün il binasında basın açıklaması yaptım. bu basın açıklamasında ülkenin genel ekonomik politikalarını açıkladım. Bu çerçevede son günlerde bilhassa eğitim dilinin iki dilli olması, Kürtçe olması şeklinde çeşitli kurum kuruluşlar tarafından PKK'nın söylemlerinin dillendirildiği ve bu tartışmalar nedeniyle ülkenin birliğinin, beraberliğinin, bütünlüğünün bozulacağı endişesiyle iki dilli eğitime

karşı olduğumu ifade etmek amacıyla konuşma yaptım. Dilini kesmek, sesini kesmek, sözünü kesmek, bunu men etmek anlamına gelen Türkçe'deki ifadeler çerçevesinde o an irticalen yapmış olduğum konuşmalar sayın Bakana matuf, sayın Nimet Çubukçu'ya yönelik bir ifade değil, bu talepte bulunan birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmak isteyen zihniyetlere karşı söylediğim, mecazi anlamda bir dil koparmaktır. Yani bu söze meydan vermemektir, bu fikre geçit vermemek anlamında söylediğim bu sözün bütün medyada, basında yer almasından büyük üzüntü duydum. Bizler bilhassa bir hanımefendiye, hiç kimseye bir dil koparmak şeklinde bir fiiliyatımız olması asla mümkün değildir. O konuşmamın gelişi şeklinde ifade edilmiştir. Kastım asla sayın Bakana, sayın Nimet Çubukçu'ya değildir. Bu ifadeleri dillendiren zihniyete karyı söylenmiş bir sözdür. Bu sözün medyada, basında yer almasından büyük üzüntü duydum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2011 Çarşamba 18:44:02
Güncelleme :23 Şubat 2011 Çarşamba 23:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?