7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Bunalıma girdi, çatıya çıktı!

Balıkesir'de, eşiyle arasında yaşanan şiddetli geçimsizlikten bunalan bir kadın oturduğu evin çatısına çıkıp intihara kalkıştı.

4 katlı binanın üzerinde ölümle burun buruna gelen 2 çocuk annesi genç kadını sigara bahanesiyle yakalayan bir başkomiser son anda yakalayıp çekerek kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, Mirzabey Mahallesi'nde ikamet eden A.M. (29) isimli evli ve 2 çocuk annesi kadın, aralarında şiddetli geçimsizlik olduğu belirtilen eşinden boşanmak istediği halde eşi C.M. istemediği için bunalıma girdi. Aralarında uzun süredir geçimsizlik olduğu öğrenilen evli çifttin geçimlerini simit satarak sağladıkları, C.M.'nin eşini sürekli alkol alıp darp ettiği ileri sürüldü.

Geçim sıkıntısı içindeki aileden A.M.'nin kendisine kötü davrandığını öne sürdüğü eşinden boşanmak istediği halde eşinin ısrarla ayrılmak istememesinin kendisini sinirlendirdiğini, daha önce C.M.'nin eşine kötü davrandığı için mahkeme tarafından uzaklaştırma cezası aldığı, ancak bir süreden beri eşine aynı şekilde kötü muamelede bulunduğu bildirildi. Saat 20.30 sıralarındaki olayda 4 katlı binanın çatısında balkon demirlerinin üzerine çıkıp aşağı atlamaya kalkan A.M.'nin intihar girişimi herkesi korkuttu.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi ile itfaiye ve sağlık görevlisi sevk edildi. İtfaiye ekipleri kadının atlama ihtimaline karşı sokağa şişme hava yatağı açarken, polisler de kadını intihardan vazgeçirmeye çalıştı. Tüm çabalara rağmen sonuç alınamayan olayda sigara isteyen kadın kendisine yakalayan sivil giyimli başkomiser tarafından son anda çekilerek kurtarıldı.

Sinir krizi geçiren kadın soğuk havada aşırı derecede üşüdüğü için bir battaniyeye sarılarak sedyeye konuldu. Ambulansla Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne gönderilen A.M.'nin sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Polis, A.M.'nin eşini ifadesine başvurmak için gözaltına alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 10:08:35
Güncelleme :24 Şubat 2009 Salı 10:34:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?