6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Burhaniye Kaymakamı'ndan mesajlar

Balıkesir’in Burhaniye Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlinde bir konuşma yapan Kaymakam Ali Uslanmaz, dinimizin iyi öğrenilmesini istedi.

Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Remzi Kaya’nın verdiği ‘Kur’an-ı Kerim’de İnsan İlişkileri’ konulu konferans öncesi bir konuşma yapan Kaymakam Ali Uslanmaz, din görelilerine ve vatandaşlara önemli mesajlar verdi.
Kaymakam Ali Uslanmaz, konferans öncesi çıktığı kürsüde konuklara hoş geldiniz dedikten sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) insanlığı cehaletten kurtarmak ve yol göstermek amacıyla dünyaya gelmiştir. Peygamberimiz, yaşamı boyuncu insanlığa örnek olmuş, hiç kimseyi zorlamamış, hiç kimsenin hakkını yememiş, adaleti, sevgiyi, şefkati, hoşgörüyü öğretmiş, tartı ve ölçüde haksızlık yapılmamasını tavsiye etmiş, sizin dininiz size, benim dinim bana diyerek, farklı düşünce ve dinde olanlara hoşgörülü olmuş, gereksiz tartışma ve kaygılardan uzak durmuştur. Değerli din görevlileri, kendinizi iyi yetiştiriniz ve güzel dinimizi iyi öğreniniz. Çünkü, insanlarımız her gün manevi propagandaya maruz kalmaktadır. Göreviniz, en doğru yolun İslamiyet olduğunu anlatmak ve bunu tebliğ etmekten ibarettir. Bunu yaparken kimseyi zorlamayınız. Çünkü Allah isteseydi tüm insanları imana getirir ve herkesi peygamberler derecesinde Müslüman yapardı. Çünkü, onun için hiçbir şeyin zoru yoktur. Sadece ol demesi yeter.

Değerli konuklar, zaman zaman baş örtüsü ve Atatürk ile ilgili konularda gereksiz tartışmalar yapılarak birlik ve beraberliğimiz zedelenmekte ve huzurumuz bozulmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti nice şehitlerin kanı pahasına Atatürk’ün önderliğinde kurulmuştur. Allah bağımsızlığımızı Atatürk’ün önderliğinde nasip etmiştir. O isteseydi bir başkasını başımıza önder kılardı. Bize düşen buna inanmak ve vesile olanlara dua etmektir. İslam dini birlik ve beraberliğe önem vermiştir. Gerek Kur’an’da, gerekse peygamber efendimizin sünnetlerinde bu açıkça bellidir. Cemaatle kılınan namazın daha hayırlı olması, komşu hakkına riayet, karar alırken danışma, meşveret, kurbanın ortak kesilmesi, Cuma namazı, ululu emre itaat, birlik ve beraberliğin dinimizde ne kadar önemli olduğunu gösteren örneklerden sadece bir kaçıdır.

Devletler ancak birlik ve beraberlikle kurulur ve hür ve bağımsız olursa yaşar. Hür ve bağımsızlık ise İslami yetin temelini oluşturur. Çünkü hür olmayan ne namaz kılabilir, ne oruç tutabilir, ne hacca gidebilir, ne de zekat verebilir, ne de kurban kesebilir. Bu nedenle insanın hür, devletin de bağımsız olması zorunludur. Değerli vatandaşlarım başörtüsü konusunda ise devleti ve idarecileri gereğinden fazla eleştirmenin ve insanları kamplara ayırmanın anlamı yoktur. Bakınız burada bazıları baş örtülü, bazıları ise değil. Ama aynı çatı altındayız ve laik T.C. devletinin kaymakamı olarak size hitap ediyorum.

T.C.devleti laik ve demokratik bir hukuk devletidir. Uyulması gereken hukuk kuralları vardır. Kurallara uyulmazsa toplumda anarşi ve kaos olur. Değerli konuklar birlik ve beraberliğimize önem vermeli ve çok çalışmalı ve çağdaş muasır medeniyetlerin üstüne çıkmalı. Hem devlet hem de millet olarak zenginleşmeliyiz. Çünkü fakir devletlerin ve fakir Müslümanların kendilerine dahi faydası yoktur. Sağcının solcuya, Müslüman’ın gayri Müslime, fakirin zengine, siyahın beyaza üstünlüklerinin olmadığı bir anlayışa sahip bir dinin mensubu olarak, tek bayrak altında, Misak-ı Milli Sınırlarında huzurlu güçlü bir Türkiye’de yaşamak dileğiyle peygamberimizin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyorum. Hepinize selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 14:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?