6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Burhaniye plajları mavi bayraklı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 4 plaja törenle mavi bayrak çekildi. Ören ve Öğretmen Evleri Halk Plajları’ndaki törenlerde büyük coşku yaşanırken, ilçedeki mavi bayrakların sayısının artırılması istendi.

İlçenin Ören ve Öğretmenler Mahalleri’ndeki halk plajları ile Artemis tatil köyü ve Kulüp Orient Plajları’na Mavi Bayrak çekildi. Ören ve Öğretmenler Mahallesi Halk Plajları’nda törenler yapıldı. Kaymakam Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Fikret Akova, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Çalışkan, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Faruk Kendigelen ve Burhaniye Devlet Hastanesi Baştabibi Opr. Dr. Mehmet Cüneyt ve ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törenlerde büyük coşku yaşandı.

Törende, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan başkan Fikret Akova, “Yurdumuzda toplam 286 adet mavi bayrak dalgalanmaktadır. Balıkesir iline verilen 16 mavi bayraktan 4 ünü de biz aldık. Ancak bu sayı yeterli değildir. Bu sayıyı artırmak için işletme sahiplerinin gayretlerini bekliyorum. Önümüzdeki sene için yat limanında da mavi bayrak dalgalansın istiyoruz. Bunun için de canla başla çalışıyoruz. Bu mavi bayrakları mahalle halkına emanet ediyorum. Bu bayraklara sahip çıkalım” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Kaymakam Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Fikret Akova ve Başsavcı Mehmet Şafak tarafından mavi bayrak plajlardaki direklere çekildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 11:16:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?