5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Burhaniye Tariş’e yeni fabrika

BURHANİYE TARİŞ’E YENİ FABRİKA

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi’nde (Tariş) yeni fabrika kuruluyor. Bir haftaya kadar tamamlanması beklenen fabrikanın hizmete girmesiyle birlikte 180 ton olan günlük zeytin işleme kapasitesinin 280 tona çıkacağı bildirildi.

Burhaniye’de eski fabrikanın yanında başlatılan inşaatta büyük aşama kaydedilirken, makinelerin montajına da başlandı. Makine montajının bir hafta içinde tamamlanacağını belirten Tariş yönetim kurulu üyesi Kenan Çoban, “Yeni fabrikanın hizmete girmesiyle birlikte günlük işleme kapasitemiz 100 ton artacak. Geçtiğimiz yıl 180 ton olan kapasite yeni tesisle birlikte 280 tona çıkacak. Onun için bu yıl daha çok ürün işleyeceğiz. Makinelerin montajı tamamlanınca Tariş körfezin en modern tesisine sahip olacak ” dedi.

Kasalama sisteminin sürdürüleceğini belirten Tariş müdürü Emrah Öztürk de, “Yeni fabrikanın hizmete girmesiyle birlikte geçtiğimiz yıl yaşanan kasa sıkıntısı sona erecek. Fabrikaya gelen ürün daha kısa sürede işlenecek. Böylelikle yağda kalite de artmış olacak” dedi.

BURHANİYE TARİŞ’E YENİ FABRİKA
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 10:50:00
Güncelleme :25 Ekim 2010 Pazartesi 19:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?