3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Burhaniye'de 2.Engelliler Bahar Şenliği

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen 2. Engelliler Bahar Şenliği Taylıeli Köyü'nde gerçekleştirildi. 

İlçenin 2. Engelliler Bahar Şenliği bu yıl Taylıeli Köyü'nde düzenlendi. Nadir Tolun İlköğretim Okulu Özel alt sınıfı ile Yeşil İda Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin gösterileri büyük ilgi gördü. Görme engelli Yılmaz Reçel'in klavyesi eşliğinde oyunlar oynandı. Engelli bir gencin söylediği "Ormancı" isimli türkü ise, büyük alkış aldı. 

Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü ve Belediye Başkanı Fikret Akova da engellilerle birlikte oyunlar oynadı ve coşkularına ortak oldu. Kaymakam Tütüncü engelli vatandaşlara hediyeler verdi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi de gösteri yaparken, konuklara pilav ve ayran ile höşmerim ikramı yapıldı. 

Kaymakam Tütüncü, ilçede 86 engelli vatandaş için bakım yardımı ödendiğini ve bu sayınının 150'ye çıkacağını söyledi. 148 engelli vatandaşa yardım yapıldığını belirten, Tütüncü, "İlçemizde yaşayan engelli vatandaşların adları ve adreslerini belirledik. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımlarında engellilere öncelik veriyoruz. Köyünden şehre hiç inmemiş veya bir iki kez inmiş vatandaşlarımız var. Yılda bir gün de olsa engelli vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirmelerini istiyoruz. Şenliği de bunun için düzenledik" dedi. 

İlçede engelliler için dernek kurulmasına yardımcı olduklarını belirten Belediye Başkanı Fikret Akova ise, "Kaldırımları engellileri düşünerek düzenliyoruz. Şehir planları hazırlanırken de engelli vatandaşlarımızı unutmuyoruz. Şenlik için emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. 

Ayvalık Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Güven Buluş da, yaptığı konuşmada Balıkesir ilinde bin 50 bakıma muhtaçlı özürlü bulunduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 18:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?