7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Burhaniye'de altyapı seferberliği

Burhaniye Kaymakamı Bekir Şahin Tütüncü, şehirde ne varsa köyde de olacağını söyledi. 

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yol yapım çalışmalarına hız verildiğini belirten Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü, köylerdeki yol, su ve kanalizasyon işleri için 690 bin YTL ayrıldığını bildirdi. Bozulan köy yollarına asfalt yapılması için çalışma başlattıklarını belirten Tütüncü, "Taylıeli ile Şahinler Köyü arasındaki 4 kilometrelik ara yolun asfaltlanması için yaptığımız teşebbüs olumlu sonuçlandı. Bu yoldaki dar olan köprüyü genişlettik. Şimdi yolun alt yapısını çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Önümüzdeki ay içinde asfaltlanacak. 

Şarköy-Sübeylidere arasındaki 13 bin 200 metrelik yolun ikinci kat asfalt kaplaması yapılacak. Sübeylidere-Kırtık köyleri arasındaki 5 kilometrelik yolun da ikinci kat asfaltının yapılması için çalışıyoruz. Asfaltlama çalışmaları için 422 bin YTL harcanacak. Korucaoluk Köyü'deki su sorununu çözmek için gereken boruları temin ettik. Karadere, Çoruk ve Şahinler köylerindeki kanalizasyon çalışması devam ediyor. 
Yunuslar Köyü'ne su sağlayacak bendin de ihalesi yapılacak. Bu yıl yapılacak işler için toplam 690 bin YTL harcanacak. 2 yıldan bu yana yaptığımız çalışmalarla Yunuslar, Dutluca, Taylıeli, Yabancılar, Kuyumcu ve Kızıklı köylerinin meydanları ile köy giriş çıkışlarına beton parke taşı döşedik. Köylerin meselelerini çözmek için birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Bunda da başarılı olduk. Şehirde ne varsa köylerimizde de o olacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 12:14:46
Güncelleme :26 Mayıs 2006 Cuma 13:30:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail parasıyok IP: 88.247.192.xxx Tarih : 26.05.2006 18:16:00
Bir burhaniye li olarak ilçe kaymakamımız sayın Bekir Şahin TÜTÜNCÜ nün icraatlarını takdirle karşılıyorum.ilçemize görev için gelen kaymakamlarımız arasında köylerimizin yatırıma ihtiyacı olduğunu tespit eden tek kaymakamımızdır.Sadece tespit etmekle kalmıyor aynı zamanda rantabl yarımları da elindeki imkanlar doğrultusunda gerçekleştirmeye çalışıyor. Sevgili (!) Kent kurmaylarımız köy yatırımları için her yerde atıp tutarken ve sadece yaptıkları lafta olurken ve de iş icraata geldiğinde kırk dereden su getirirken sayın kaymakamımız bu konuda çok başarılı , hep böyle başarılı işler yapmasını canı gönülden diliyorum, işlerinin rast gitmesini ve uzun yıllar burhaniye ilçemizde görevde kalmasını arzuluyorum. saygılar....