7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Burhani'ye'de 'Aşı Haftası' başladı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ‘4. Aşı Haftası’ törenle başlatılırken, ilk aşı da Kaymakam Ali Uslanmaz’a yapıldı.

Ören Sağlık Ocağı’ndaki törende Sağlık Grup Başkanı Dr. Faruik Kendigelen, aşı ve aşılama çalışmaları hakkında bilgi verirken, hepatit aşısı yaptıran Kaymakam Uslanmaz da, aşılama ekiplerine başarılar diledi

Günler öncesinden hazırlanan Ören Sağlık Ocağı’nda düzenlenen törenle, bir hafta devam edecek aşı günleri başlatıldı. İlçe merkezi ve köyleri gezecek olan ekiplerin saha tarama çalışmalarına hız verecekleri bildirildi. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa bölgesinin bir girişimi olan Avrupa Aşılama Haftası’nın ilkinin 2005 yılında düzenlendiğini belirten Dr. Faruk Kendigelen, “Aşılama çalışmaları ile aşı ile korunulabilir hastalıklar konusunda farkındalığın artırılması amaçlanmaktadır. Öncelikle 5 yaş altındaki eksik aşılı çocukların aşılarının tamamlanması hedeflenmektedir. Bu nedenle hafta boylunca ilçe merkezi ve köylerde ekiplerimiz görev alacaklardır” dedi.

Kaymakam Ali Uslanmaz’a bir hemşire tarafından hepatit aşısı yapılırken, bir çocuğu yapılan aşı ile de hafta başlatıldı. Kaymakam Ali Uslanmaz, aşılama ekiplerine başarılar diledi. Törene, Kaymakam Ali Uslanmaz ve Sağlık Grup Başkanı Dr. Faruk Kendigelen’in yanı sıra, Sağlık Ocağı Doktorları Cafer Tuncer ve Bahadır Badem ile hemşireler ve vatandaşlar katıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 15:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?