3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Burhaniye'de balıklara barınak

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, balık neslinin artmasını sağlamak için hazırlanan yapay resif projesinin ilk aşaması gerçekleştirildi.

Burhaniye Belediyesi ile Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nin ortaklaşa düzenlediği yapay resif projesi hayata geçirildi. Toplam 360 yapay resiften 120 adedi tekne ile denize atıldı. Kaymakam Ali Uslanmaz'ın katıldığı tören sırasında iskele yat limanından yüklenen yapay resifler Ören sahillerine bırakılırken, yörede balık çeşidi ve sayısının artacağı bildirildi.

Suni resiflerin denizde canlı popülasyonunu artıracağını belirten Belediye Başkanı Fikret Akova, "Proje Tarım Bakanlığı'ndan onaylı bir projedir. Toplam 360 yapay resifin bulunduğu projesi üç aşamada gerçekleştiriyoruz. Bugün 120 adedini denize atıyoruz. Yöremize ve balıkçılarımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Yapay resiflerin yasadışı avlanmanın da önüne geçeceğini belirten Yrd. Doç Dr. Ali Ulaş, "Suni resif projeleri 1991 yılından beri uygulanıyor. Resiflerin atılacağı yerler daha önceden belirlendi. 15- 20 metre derinliğe attığımız bu resifler yörede balık çeşidi ve sayısının artmasına katkı sağlayacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 22:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?