5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Burhaniye'de bayıltan yarış

BURHANİYE’DE DENİZCİLİK BAYRAMI COŞKUSU

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 84.yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Yağlı direkten bayrak kapma ve denizden ördek yakalama yarışmaları büyük heyecana neden olurken, düzenlenen yüzme yarışları sırasında baygınlık geçiren 18 yaşındaki Oğuz Altuncu adlı genç de ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Burhaniye’de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı İskele yat limanında yapılan törenlerle kutlandı. Kaymakam Ali Uslanmaz, Garnizon Komutanı vekili Jandarma Yüzbaşı Necmettin Tetik ve Belediye Başkanı Fikret Akova’nın denize çelenk bırakmasının ardından başlayan törenler sırasında konuşan Belediye Başkanı Fikret Akova, denizlere büyük önem verdiklerini söyledi. Bayrama renk katan sporculara ve törene katılanlara teşekkür eden başkan Akova, “Değerli konuklar ve sevgili hemşerilerim. Sizlerle bu deniz ve uygarlık sevdası buluşmamızda birlikte olmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğumu ifade ediyor, denizler gibi engin sağlık, başarı ve esenlik dileklerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Belediye Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri büyük alkış aldı. Düzenlenen yüzme yarışları büyük heyecana neden olurken yarışma sırasında bayılan Oğuz Altuncu ambulansla Burhaniye Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı. Ördek yakalamanın ardından düzenlenen yağlı direkten bayrak kapma yarışını 13. kez 37 yaşındaki inşaat ustası İbrahim Seçer kazandı. Yarışmaların ardından dereceye girenlere Kaymakam Ali Uslanmaz, Garnizon Komutanı vekili Jandarma Yüzbaşı Necmettin Tetik, Belediye Başkanı Fikret Akova ve konuk belediye başkanları tarafından verildi.

Törenlere, Burhaniye protokolünün yanı sıra, çok sayıda çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

BURHANİYE’DE DENİZCİLİK BAYRAMI COŞKUSU
BURHANİYE’DE DENİZCİLİK BAYRAMI COŞKUSU
BURHANİYE’DE DENİZCİLİK BAYRAMI COŞKUSU
BURHANİYE’DE DENİZCİLİK BAYRAMI COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 12:25:05
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 15:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?