3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Burhaniye'de baz istasyonu tepkisi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesine kurulması düşünülen baz istasyonu, çevre sakinlerinin tepkisine sebep oldu.

İskele Mahallesi Kabaaağaç Caddesi kenarına kurulması planlanan baz istasyonuna karşı çıkan mahalle halkı imza topladı. Topladıkları 200 imzalı dilekçeyi kaymakamlık ve belediyeye verdiklerini belirten mahalle sakinleri, baz istasyonu istemediklerini belirtti.

Emekli öğretmen Ali Atik, "Mahalleliden topladığımız 200 imzayı kaymakamlık ve belediyeye verdik. Daha evvel de mahallenin değişik yerlerine kurulmak istendi. Tepkiler üzerine vazgeçildi. Şimdi de buraya kurmak istiyorlar. Direk yerleri belirlendi. Bunun için hukuki mücadele başlatacağız" dedi.

Kanser olmak istemediklerini söyleyen öğretmen Ümmühan Canbazoğlu ise, "Çocuklarıma zarar vermemek için ben cep telefonu kullanmıyorum. Yeme ve içmeme dikkat ediyorum. İnsan kıymeti bilmeyen küresel bir şirket para kazanacak diye burada insanlar kanser tehdidi altında yaşayamaz. Biz baz istasyonu istemiyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 16:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
benhur yavaş IP: 88.231.60.xxx Tarih : 11.11.2008 00:37:52

gerçek anlamda verilen bu mücadeleyi kutluyorum. bu ülke bu zamanda böyle inançlı topluma ihtiyaç duymaktadır. hemşehrilerimi uzakta olan biri olarak destekliyorum.