7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Burhaniye'de Bisiklek Şenliği coşkusu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen 1.Bisiklet Şenliği’nde büyük coşku yaşandı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun koordinatörlüğünde düzenlenen şenliğe katılan 287 çocuk büyük coşku yaşarken, Kaymakam Ali Uslanmaz tarafından sağlanan 50 kask da, motosiklet sürücüsü katılımcılarına dağıtıldı.

Trafik Haftası etkinlikleri içinde düzenlenen 1. Bisiklet Şenliği ilçede coşkuya neden oldu. Kuvva-yi Milliye Anıtı önünde toplanan çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu 287 bisikletli, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Veysel Karaaslan ve müdür yardımcısı Erhan Tuna’nın önderliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar pedal çevirdi. Bisikletlilerin geçişi sırasında yol trafiğe kapatıldı.

Bisikletçiler, meydanda Kaymakam Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Fikret Akova, İlçe Emniyet Müdürü Metin Sevil ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Şağban ile bazı daire amirleri ile yüzlerce Burhaniyeli tarafından karşılandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Veysel Karaaslan, "Okullarda trafik dersleri veriyoruz. Çocuklarımız da trafik bilincinin yerleşmesini istiyoruz. Şenliğimize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Şenliğimizi geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından, Kaymakam Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Fikret Akova ve diğer davetliler tarafından motosiklet ehliyeti ve tescilli motosikleti bulunan 30 kişiye birer kask hediye edildi. Daha sonra okullarındaki trafik derslerinden yüksek not alan 20 öğrenciye de, birer bisiklet kaskı hediye edildi. Daha sonra minik öğrenciler oyunlar oynadı ve şiirler okudu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 12:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?