6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Burhaniye'de e-devlet kolaylığı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, e-devlet projesinin uygulamaya geçmesinin Nüfus Müdürlüğü’ndeki yığılmaları önlediği bildirildi.

İlçe merkezindeki mahalle muhtarlıklarının büyük çoğunluğunun e-devlet projesine dahil olduğunu belirten nüfus müdürü Celal Tüzen, sistemin hizmeti hızlandırdığını söyledi.

Yurt genelinde başlatılan e-devlet projesi Burhaniye’de de uygulamaya geçerken, tüm devlet kurumları ile muhtarlıkların sistemden yararlanmaları istendi. İlçe merkezinde 10 mahalle muhtarının e-devlet sistemine dahil olduğunu belirten İlçe Nüfus Müdürü Celal Tüzen, “Sisteme dahil olan muhtarlar nakil belgesi verebiliyorlar.

Ayrıca sisteme dahil olan devlet kurumları da kendilerine gerekli olan bilgileri bize gelmeden alabiliyorlar. Bu da bizim işimizi kolaylaştırdı. Sistem sayesinde vatandaşın işi daha hızlı yapılabiliyor. İlçemizdeki 12 mahalle muhtarından 10’u sisteme dahil oldu. Köylerimizden ise Börezli ve Çoruk köyleri sistemini kurdu. Tüm muhtarlarımızın sisteme dahil olmalarını istiyoruz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 14:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?