6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Burhaniye'de festival heyecanı

Balıkesir’in Burhaniye Belediyesi, ’20. Burhaniye – Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali’ için gün sayıyor.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivalleri’nin 20.’si, bu yıl 10 – 12 Temmuz 2009 tarihleri arasında yapılacak. Festival programını basın ile paylaşarak, tüm kamuoyuna aktaran Belediye Başkanı Fikret Akova, festival süresince merhum Prof. Dr. Türkan Saylan ve Prof. Dr. Türkel Minibaş’ın da anılacağını kaydetti. Festival programının dolu dolu gerçekleşeceğini söyleyen başkan Akova, belediye çalışmalarındaki gelişmeleri de anlattı.

Akova, “Burhaniye – Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivalimiz, 10, 11, 12 Temmuz 2009 tarihleri arasında yapılacaktır. Programın ilk günü saat 16.30’da Burhaniye Santral Garajı’ndan Bandırma Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirilecek ve saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda açılış programı yapılacaktır. Atatürk anıtına çelenk konulacak ve açılış etkinlikleri yapılacak. Halk oyunları gösterilerinin de yapılacağı açılışımızda 9 Eylül Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi öğretim elemanları sergisi açılacak. Daha sonra, Nebiye İşçen’in Kırkyama, Brezilya ve Titanyum sergisi açılacaktır. Necati Ender fotoğraf yarışması ve siyah beyaz nostalji fotoğraf sergisi açılışı yapacaktır.

Ören Mahallesi meydanında Pegasus heykeli açılışı, yol açılışları, gezinti yolunda halk oyunları, bale müzik ve dans gösterileri, resim, fotoğraf, ebru, el sanatları, Tarım Akan, Cumhuriyet Gazetesi Yazarları Hikmet Çetinkaya, Serdar Kızık ve Deniz Kabukçuoğlu’nun kitap ve imza kabulleri. Prof. Dr. Türkan saylan ve Prof. Dr. Türkel Minibaş’ın anılması, Genco Erkal’ın tiyatro gösterimi yapılacaktır. Festival programının 2. gününde ise, Ören Set Aile Çay Bahçesi’nde briç turnuvaları, Ören Cennet Kamping’te satranç ve voleybol turnuvası ödül töreni, Ören Manolya Çay Bahçesi’nde Tarık Akan ve Rutkay Aziz’in konuşmacılığını üstlendiği ‘Sanat ve Siyaset’ konulu söyleşi ve imza töreni, Ören Adramytteion Açık Hava Tiyatrosu’nda Balkan müziği ve folklor gösterileri, aynı yerde Miss Burhaniye – Ören 2009 Güzellik Yarışması ve halk oyunları gösterileri, Öğretmenler Mahallesi etkinlikleri kapsamında ve aynı mahallede sokak tiyatrosu, İskele Mahallesi etkinlikleri kapsamında, Yat Limanı Çay Bahçesi’nde, tüm Balıkesir milletvekilleri ve Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat’ın sunumuyla ‘Zeytinciliğimiz’ konulu panel programı, Yat Limanı’nda ünlü sanatçı İsmail Özkan’ın ücretsiz halk konseri, Cumhuriyet Mahallesi etkinlikleri kapsamında ve mahalle muhtarlığı önünde halk oyunları gösterisi, Geriş Mahallesi etkinlikleri kapsamında kahveler önünde halk oyunları gösterisi yapılacaktır.

Programlarımızın 3. gününde de, Bahçelievler Mahallesi Pazar Yeri alanında halk oyunları gösterileri, aynı yerde ‘Panorama Rock’ ücretsiz halk konseri ve Ahu Atamtürk’ün tek kişilik oyunu sahnelenecek, Yunus Mahallesi etkinlikleri kapsamında ve kahveler önünde halk oyunları gösterisi, Ören Mahallesi etkinlikleri kapsamında ve Ayaklı Kır Bahçesi’nde toplu sünnet şöleni, Prof. Dr. Türkan Saylan ve Prof. Dr. Türkel Minibaş’ın ardından, Ören Selina çay Bahçesi’nde Hikmet Çetinkaya, Deniz Kavukçuoğlu, Turhan Günay ve Serdar Kızık’ın konuşmasıyla söyleşi ve imza töreni gerçekleştirilecektir. Daha sonra, Ören Mahallesi Gezinti Yolu üzerinde Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun ‘Bir Şeftali, Bin Şeftali’ adlı sokak tiyatrosu oyunu. Azizm Sanat Örgütü yapımı olan ‘Kuşaklar’ adlı film gösterimi, ‘Safarad’ın, Ören Adramytteion Açık Hava Tiyatrosu’nda ücretsiz gençlik konseri yapılacaktır. İskele Mahallesi Yat Limanı’nda Hüner Coşkuner’in imza günü ve aynı yerde Kibariye’nin ücretsiz halk konseri yapılacaktır. Festival programlarımıza tüm halkımız davetlidir. Emeği geçen tüm kurum ve kuruşlar ile şahıslara şimdiden sonsuz teşekkürler eder, şükranlarımızı sunarız” diye konuştu.

RAYLI SİSTEM PROJESİ BEKLEMEDE
Belediye Başkanı Fikret Akova, festival ile ilgili açıklamalarının ardından, basın mensuplarına belediye çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Akova, "Belediyemizin borcu 7 milyon 224 TL, alacaklar toplamı da 6 milyon 925 TL civarındadır. Ayrıca, belediyemizin borç toplamı, alacaklarından fazladır. 1 bölü 100 Bin Çevre İmar Planımız, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne görderiliyor. Bu prosedür nedeniyle imar planı çalışmalarımız, il meclisinden geçtiği için beklemeye girmektedir. İlçemizde hafif raylı sistemin çalışmasına başlamaya kalktık ve bununla birlikte, ilçemizin doğusundan bir çevre yolu geçirmek için de çalışmalar yaptık. fakat, bu çalışmalarımız beklemededir.

Bu sıkıntının çözümü yolunda çalışmalar yapılması gerekmektedir. Kıyıdaki tüm yerleşim alanlarına birer liman yapma projemiz de vardır. Katı atık konusu ile ilgili de çalıymalar yapmaktayız. Ayrıca, üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konuyu da açıklığa kavuşturmak isterim. Bazı basın yayın organlarında Balıkesir Körfez Havaalanı'mızın ismi, hala Edremit Körfez Havaalanı olarak lanse edilmektedir. Bu yanlışın tekrarlanmamasını diliyoruz. Havaalanımız, resmi belgelerde, Balıkesir Körfez Havaalanı olarak yazılmaktadır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 17:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?