6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Burhaniye’de güreş heyecanı

BURHANİYE’DE GÜREŞ HEYECANI

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, düzenlenen Kaymakamlık Kupası Güreş Turnuvası’nda büyük heyecan yaşandı. 2 il merkezi ile 5 ilçeden gelen 140 sporcunun mücadelesi izleyenlere heyecanlı dakikalar geçirtirken, dereceye giren sporculara madalyalarını takan Kaymakam Ali Uslanmaz, mayıs ayında da karakucak güreşleri düzenleneceğini söyledi.

Burhaniye Atatürk Spor Salonu, Kaymakamlık Kupası Güreş Turnuvası’na ev sahipliği yaptı. Çanakkale merkez ve Çan ilçesiyle, Balıkesir merkez, Burhaniye, Gönen, Dursunbey, Susurluk ve Edremit ilçesinden katılan toplan 140 sporcu, minikler ve yıldızlar dallarında mücadele etti. Kaymakam Ali Uslanmaz’ın yanı sıra, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Hakkı Güray Demiröz, Turizm Müdürü Ünal Oltulu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ertan Arabacı ve çok sayıda güreş severin izlediği müsabakalarda büyük çekişme yaşandı. Yaklaşık 10 saat süren karşılaşmalarda dereceye giren sporcuların madalyaları Kaymakam Ali Uslanmaz ve diğer davetliler tarafından verildi.

Tüm katılımcılara teşekkür eden Kaymakam Ali Uslanmaz. Ata sporunu geliştirmek için çalıştıklarını söyledi. Turnuvanın büyük ilgi gördüğünü belirten kaymakam Ali Uslanmaz, “Turnuvamıza gösterilen ilgi bizi memnun etti. Ata sporumuza olan ilgiyi görmüş olduk. Bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Mayıs ayında da karakucak güreşleri düzenlemek istiyoruz. İlçemizde güreş heyecanı yaşandı. Katılan sporculara ve yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Turnuvanın Türkiye güreş şampiyonasına bir hazırlık olduğunu belirten ilçe gençlik ve spor müdürü Ertan Arabacı, “Salonumuzda 40 sporcunun katıldığı çalışmalarımız devam ediyor. Turnuvanın düzenlenmesine destek veren kaymakamımız Ali Uslanmaz ile belediye başkanımız Fikret Akova’ya teşekkür ediyorum” dedi. Burhaniye’deki karşılaşmalarda minikler de 4 birincilikle Burhaniye şampiyon olurken, 3 birincilikle Gönen ikinci ve Çanakkale 2 birincilikle üçüncü oldu. Yıldızlarda ise Gönen 5 birincilikle şampiyon olurken, Çanakkale 2 birincilikle ikinci olurken Susurluk ta üçüncü oldu. Burhaniye ekibinden miniklerde Fatih Çolak, Muhittin Turhal, Müslim Yıkılgan ve Emrullah Güven birinci olurken, Yıldızlarda da Sertaç Çavdar ikinci olarak ilçenin gururu oldular.

BURHANİYE’DE GÜREŞ HEYECANI
BURHANİYE’DE GÜREŞ HEYECANI
BURHANİYE’DE GÜREŞ HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 12:31:00
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 12:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?