3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Burhaniye'de köyler turizme açılacak

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen bir toplantıda köylerin turizme açılması kararlaştırıldı. 

Burhaniye Turizm ve Tanıtma Derneği'nce Ticaret Odası salonunda düzenlenen toplantıda, turizmcilerin meseleleri ve çözüm yolları tartışıldı. 

Turizmin çeşitlendirilmesinin karara bağlandığı toplantıda, köylerin turizme açılması istendi. Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Engin Erdurmaz, yaptığı açış konuşmasında, turizmcilerin ilgisizliğinden yakındı. Kaymakam Ali Uslanmaz da, bugüne kadar 7 kez denize kıyısı olan yerde görev yaptığını belirterek, "Karamsar olmamak lazım. Bu tür toplantılara nedense az iştirak oluyor. Ben kaymakam olarak her zaman sizlerin yanındayım. Ne yapılacaksa el birliği ile yapacağız. Sizlerle hep sıcak ilişki içinde olacağız" dedi. 

Turizmde ilçe olarak yeterli desteği alamamaktan yakınan Belediye Başkanı Fikret Akova da, "Körfez havaalanının uluslararası uçuşlara hazır hale getirilmesi ile ilçemizde hareketlenme olacaktır. Yat limanında hudut kapısı açılmasını istiyoruz. Burhaniye, turizmde, zeytinde ve sporda marka olmalı" dedi. 

Turizmci Faruk Cenal da yaptığı konuşmada, "İlçede yalnız deniz ve güneş turizmi ile yetinmemeliyiz. Taylıeli köyümüz turistlerin ilgisini çekiyor. Diğer köylerimizi de turizme açmak için düzenlemeler yapmalıyız" dedi. 

Ticaret Odası Başkanı Rıza Pabuccuoğlu ise, köylerin yanı sıra, yaylaların da turizme açılmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 16:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?