6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Burhaniye'de okullarda trafik eğitimi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği, ilçedeki okullarda trafik eğitimi başlattı. Büro amiri Komiser Muzaffer Yüceur, Ticaret Meslek Lisesi'nde öğrencilere verdiği eğitimde, 16-20 yaş gurubu gençlerin en çok kazaya karışan sürücüler olduğunu belirterek, kurullara uyulmasını istedi.

Burhaniye Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'nin 'Trafik Haftası' nedeniyle okullarda düzenlediği trafik eğitimi ilgi gördü. Ticaret Meslek Lisesi'nde 250 öğrenciye eğitim veren komiser Muzaffer Yüceur, kazaları önlemenin yolunun kurallara uymaktan geçtiğini söyledi. Sürücü veya yaya olarak her insanın trafiğin içinde olduğunu belirten Muzaffer Yüceur, "Gençler motosiklet kullanırken mutlaka kask takın. İlçemizde bir yılda 4 ölümlü kaza oldu.

Hepsi de motosiklet kazasıydı. Dünya da trafik kazalarından yılda 1 milyon insan hayatını kaybediyor. Artan araç trafiği dikkate alındığında bu sayısın 2020 yılında 2 milyona çıkması tahmin edilmektedir. Sürücüler aşırı hızdan kesinlikle kaçınmalı. Alkollü araç kullanılmamalı. Araçlarda emniyet kemeri mutlaka takılmalı. Yarın sürücü olduğunuzda kurallara uyun anne ve babanızı da uyarın. Yurdumuzda en çok kazaya karışan sürücüler 16-20 yaş grubu gençlerdir. Bunu aklınızdan çıkarmayın” dedi.

Kaza görüntülerinin de izletildiği trafik eğitimi büyük ilgi görürken, okul müdürü Karanfil Bilgin, trafik komiseri Muzaffer Yüceur’a teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 10:27:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?