7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Burhaniye'de tapu sevinci

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi'nde 40 yıldır verilemeyen ev ve arsa tapuları, Belediye Başkanı Fikret Akova'nın girişimleri ile çıkartıldı ve düzenlenen tören ile hak sahiplerine teslim edildi.

Cumhuriyet Mahallesi Badem alanı mevkiinde uzun yıllar önce parsele göre yapılan el senetleri ile arsa alan vatandaşlar, 40 yıldır bir türlü alamadıkları tapularını Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova'nın başlattığı çalışmalar sonucunda aldı.

Hak sahibi olan vatandaşların, hak sahibi oldukları yerler, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nün, İmar Kanunu'na göre yaptığı parselasyon çalışmaları neticesinde tapuları tescil ettirilerek hazırlandı. 90 ev ve arsa tapusu, Cumhuriyet Mahallesi Badem Alanı mevkiinde düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi. Belediye Başkanı Fikret Akova, belediye yetkilileri, vatandaşlar ve hak sahiplerinin katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Akova, "Göreve geldiğimizde bu yana bir taraftan vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmeye çalışırken diğer yandan da, Mahkeme Mahallesi'nde bulunan bir ada üzerinde yine kafa parsele göre satılmış yerlerin imar planına göre tapularını hazırlattık. Bugün ise, yaklaşık 40 yıl önce kafa parsel yapılarak el senetleri ile aldıkları arsalarının tapularını alamayan vatandaşlarımızın hak sahibi oldukları yerlerin tapularını Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü imar planı uygulanarak başlattığımız, bilinçli çalışmalar neticesinde parsellerini belirleyerek tapularını hazırlattık. Bu güzel törenle tapularını kendilerine veriyoruz. Badem Alanı mevkiinde arsa sahibi olup ta tapularını alamayan vatandaşlarımıza sanıyorum 2009 yılının en güzel armağanını vermiş olduk" dedi.

Konuşmaların ardından, protokol mensuplarının elinden tabularını alan vatandaşların mutlulukları gözlerinden okundu. Programın sonunda belediye tarafından halka pilav ve ayran ikramlarında bulunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 10:11:45
Güncelleme :13 Ocak 2009 Salı 10:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?