3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Burhaniye'de termal su sevinci

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Nisan ayında başlatılan jeotermal sondaj çalışmaları tamamlanırken, sıcak su bir törenle vatandaşlara tanıtıldı. 

İlçede 11 Nisan'da belediyenin başlattığı sondaj çalışmalarında 35 derece sıcaklıkta suya ulaşıldı. 750 metre derinliğe inilen sondaj çalışması sırasında bulunan suyun saniyede 5 litre olduğu bildirilirken, Seklik Tepe'de düzenlenen bir törenle çalışmaların sonuçları vatandaşlara anlatıldı. Maden Tetkik Araştırma (MTA) Enstitüsü ekiplerinin yaptığı sondaj çalışmaları sonucu çıkarılan suyun sıcaklığının ve debisinin artabileceği bildirildi. Seklik Tepe'de düzenlenen törende konuşan MTA Balıkesir Bölge Müdürü Ramazan Doğan yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Belediye Başkanı Fikret Akova da yaptığı konuşmada, termal enerji ile birlikte ilçede turizme çeşitlendireceklerini söyledi. 

Başkan Akova, "Termal enerji için söz vermiştik. Şimdi bunu yerine getiriyoruz. Artık bizim de sıcak suyumuz var. Şu anda 35 derece ve saniyede 5 litre olan suyun ısısının ve debisinin aratabileceği söylendi. İlçede turizmi çeşitlendireceğiz. Bizim için mutlu bir gün" dedi. 

Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü de, konuşmasında termal enerjinin önemi üzerinde durdu ve emeği geçenleri kutladı. Törenin ardından katılan vatandaşlara etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 13:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?