6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Burhaniye'de turizm gelişiyor

Balıkesir’in Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, ilçede turizm gönüllüsü uygulaması başlatacaklarını söyledi.

İlçenin turistik mahallelerine modern yön levhaları koyduran Kaymakam Uslanmaz, turizmde gençlerden yararlanacaklarını söyledi.
Kaymakam Ali Uslanmaz, ilçede turizmin geliştirilmesi için yoğun bir çaba içine girdi. Dutluca ve Taylıeli köylerindeki bazı evlerin pansiyon yapılması için çalışma başlatan Kaymakam Uslanmaz, şimdi de turizm gönüllüleri uygulamasını başlatıyor.

Sezonda ilçedeki ilk ve orta öğretim öğrencilerinden oluşacak 20 kişilik turizm gönüllüsünün hizmet vereceğini belirten Kaymakam Ali Uslanmaz, “Hazırlattığımız modern yön levhalarını sahil mahallerimizde kavşaklara diktik. Şimdi de E-87 karayoluna dikilmek üzere her biri 6 metre karelik tanıtım levhaları hazırlatıyoruz. Sezonda öğrencilerden oluşacak turizm gönüllülerine görev vereceğiz. Halk Eğitimi ve Turizm Müdürlüğü tarafından eğitilecek olan özel giysili bu gençlerimiz çevreye zarar verenleri uyaracak. İlçemize gelen konukları bilgilendirecek. Bizde kaymakamlık olarak bu gençlerimize harçlık vereceğiz. İlçemizde turizmi geliştirmek için çalışıyoruz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 16:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?