6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Burhaniye’de zeytin bereketi

BURHANİYE’DE ZEYTİN BEREKETİ

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde zeytin bereketi yaşanıyor. İlçedeki zeytinyağı fabrikalarının bahçeleri zeytinlerle dolup taşarken, Tariş fabrikasına gelen ürün de günlük 2 bin 500 çuvalı buldu ve depolama için kasa sıkıntısı yaşanmaya başladı.

Burhaniye yöresinde zeytin bereketi yaşanıyor. Geçtiğimiz yılın yağışlı geçmesinin rekoltenin yükselmesinde rolü olduğu bildirilirken, yöredeki fabrikalar 24 saat çalışmaya başladı. Tariş’de bin olan kasa sayısını bin 800 çıkardıklarını belirten müdür Emrah Öztürk, ürün bolluğu yaşadıklarını söyledi.

Bazı ortaklar Tariş Zeytinyağı Fabrikasının girişine nazar boncuğu astı. Günlük 2 bin 500 çuvala kadar zeytin girişi olduğunu belirten müdür Emrah Öztürk, “Fabrikamıza bol ürün gelişi var. Zeytinde var yılını yaşıyoruz. Ancak son yıllarda var yılı ile yok yılı kavramı da ortadan kalktı. Zeytini depolamak için kasa bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Yakın zamanda bu bolluk olmamıştı. 4 kuruş olan tasiriye fiyatını değiştirmedik. Tasiriyenin ucuz olması da Tariş’e olan talebi artırıyor” dedi.

Öte yandan Tariş Zeytinyağı fabrikasında meydancılık yapan Mehmet Ali Aygün” 20 yıldan beri burada çalışıyorum. 1997 yılında günlük bin 500 çuval zeytin geldiğini hatırlıyorum. Hiçbir zaman günlük 2 bin 500 çuvala ulaşmamıştık. Allah nazardan korusun bol ürün var” dedi.

BURHANİYE’DE ZEYTİN BEREKETİ
BURHANİYE’DE ZEYTİN BEREKETİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 12:48:05
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 17:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?