6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Burhaniye'de 'Zeytin festivali'ne doğru

Balıkesir'in Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, bu yıl 5. Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nin 23 -25 Ocak 2009 tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı.

Meclis salonunda festival ile ilgili basın açıklaması yapan Akova, kış ayında olmasına rağmen zorluklarla mücadele etmeyi sevdiğini belirtti.

Faaliyetleri yıl içine yayarak durgun olan ticari hayatı hareketlendirmeyi hedeflediklerini belirten Akova, "Kış ayları hava şartları bakımından festival organizasyonu için riskli olmasına rağmen, ilçede ticari ve sosyal faaliyetlerin yanında zeytine hak ettiği değerin verilmesi için bu riski alarak geleneksel hale getirilen '5. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'ni düzenlediklerini söyledi.

Bu yıl deve güreşlerini de içine kapsayan festival programı içerisinde ayrıca Bahçeşehir Burhaniye Belediyespor ile Ankara Çankaya Üniversitesi 1. Lig Bayan Basketbol müsabakasının da yer alacağını söyleyen Akova, düşük bütçeye rağmen büyük bir özveri ile basketbol takımının yaşayabilmesi için çalıştıklarını söyledi.
Akova, "Kış döneminde hava şartlarını kestiremiyorsunuz. Yağmur, çamur oluyor. Ancak kış sezonuna da hareketlilik sağlanması gerekiyor. Biz de dolu dolu geçecek bir festival programı hazırladı. Sosyal, kültürel ve aynı zamanda eğlenceli bir program hazırladık. Yeni kurulan Balıkesir Oda Orkestrası ilk konserini burada verecek." diye konuştu.

Akova, festival programı içerisinde yer alan Bahçeşehir Burhaniye Belediyespor ile Ankara Çankaya Üniversitesi Bayan Basketbol takımları arasında gerçekleşecek olan müsabakanın, Burhaniye açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Akova, "1 milyon doların altında bütçesi olan takımın olmadığı bir ligde yarışıyoruz. Rakiplerimiz karşısında oldukça dar bir bütçemiz var. Buna rağmen iyi sonuçlar elde ediyoruz. Burhaniyeli gençler açısında oldukça önemli ve sportif faaliyetler açısından oldukça önemli bir dal olması nedeniyle bu kulvarda emin adımlarla, altyapı desteğiyle de ilerleyeceğiz. Körfez'in kalbi bu hafta sonu Burhaniye'de atmaya devam edecek. Tüm körfez halkımızı etkinliklerimize bekliyoruz." dedi.

23 Ocak 2009 Cuma günü başlayacak olan '5. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali', açılış töreninin ardından resim ve karikatür sergisi ile devam edecek. Ardından yağlıboya resim sergisi ve CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı söyleşi programı, Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi etkinlikleri, Balıkesir Oda Orkestrası Konseri ile ilk gün sona erecek.

Festivalin ikinci günü 24 Ocak 2009 Cumartesi günü ise saat 11:00' de zeytinyağlı yemekler yarışması ile başlayacak olan festival programının devamında, müsabakaya katılacak olan develer özel olarak festival geçişi sergileyecek. Devamında, ise Uğur Mumcu'nun 16. ölüm yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlenecek. Bahçeşehir Burhaniye Belediyespor ile Ankara Çankaya Üniversitesi bayan basketbol takımlarının müsabakaları, film gösterimi, geleneksel deveciler gecesi ve gençlik konseri ile festivalin ikinci günü bitirilecek.

25 Ocak 2009 Pazar festivalin son gününde ise Geleneksel Burhaniye Deve Güreşleri Hacı Ahmet Mahallesi Ethem Tolun Zeytinyağı Fabrikası'nda düzenlenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 18:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?