6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Burhaniyeli minikler neden zehirlendi?

Balıkesir'in Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, öğrencilerin zehirlenmesinin sudan olmadığını açıkladı.

Bahçelievler Mahallesi'nde Avni Özpolat Okulu'nda okuyan 13 öğrenci, zehirlenme belirtileri ile Burhaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 13 öğrencinin sudan zehirlendikleri yönündeki açıklamalar üzerine belediye alarma geçti.

Çevre Mühendisi Sinan Gözen ve Çevre Sağlık Müdürlüğü elemanları sulardan numune alarak tahlil için Balıkesir'e yolladı.Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, "Zehirlenme olayının meydana geldiği andan sabaha kadar arkadaşlarımız ve Başkan Vekilim İsa Bolel bizzat hastanede çocukların tedavileriyle ilgilenmiştir. Ben de telefonla görüştüğüm Burhaniye Sağlık Grup Başkanı Faruk Gürkan Kendigelen'den konuyu öğrendim. Biz sudan numune alarak tahlil için yolladık. Bu zehirlenme olayının neden kaynaklandığı tarafımızdan henüz tespit edilememiştir. Söylentiden ibarettir. Sudan zehirlenme olsa zehirlenen sayısı bu kadar az olmazdı. Biz belediye olarak sularımızın tahlillerini kendi laboratuarımızda yaptığımız gibi Balıkesir'e de yollayıp devamlı tahlil yaptırıyoruz. Eğer bu zehirlenme sudan olsaydı bütün mahalle, hatta Burhaniye'de birçok kişi zehirlenirdi. Çünkü bütün Burhaniye'ye su aynı yerden veriliyor." dedi.

Çevre Mühendisi Sina Gözen ise, "Sularımızın devamlı tahlilleri yapılıyor. Avni Özpolat İlköğretim Okulu'nda meydana gelen zehirlenme olayıyla ilgili Balıkesir Çevre Sağlık Müdürlüğünden gelen ekiplerle birlikte 21 ayrı noktadan su numunesi alındı. Tahlil sonuçları pazartesi belli olacak. Zehirlenmenin sudan olma ihtimali yok." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 23:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?