6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Burhaniyeli Toprak Dede

BURHANİYELİ TOPRAK DEDE OKULLARDA

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Toprak Dede olarak anılan 82 yaşındaki Tema gönüllü temsilcisi Şevket Metin, okullarda Tema ve erozyonu anlatmaya başladı.

Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayını alan Metin, her gün değişik bir okulda ders verirken, öğrencilere ücretsiz Tema rozeti de dağıtıyor.

İlçede binlerce fıstıkçamının dikimine öncülük eden Tema gönüllüsü Şevket Metin, Tema ve erozyonu anlatmak için okulları dolaşmaya başladı. Geçtiğimiz gün Nadir Tolun İlköğretim Okulu’na giden ilçenin toprak dedesi Şevket Metin, öğrencilerden yeşili korumalarını istedi. Bol bol ağaç dikilmesini isteyen Metin, okullarda Yavru Tema ve Genç Tema birimleri oluşturulmasını istedi.

Öğrencilere Tema’nın yeşil yaprak rozetini de dağıtan Metin, “Tüm okullarda çalışmalarımız devam edecek. Her uygun ortamda Tema’nın çalışmalarını anlatıyorum. Erozyonun oluşumu ve sebepleri konusunda bilgiler veriyorum. Yöremizde bol bol ağaç dikilmesini istiyorum. Bunun için okullardaki çocuklarımız çok önemli. Okullarda Yavru Tema Sınıfları olmasını arzuluyorum. Her okulda Yavru Tema ve Genç Tema birimleri kurulmalı. Herkes yeşile sahip çıkmalı. Tüm okul müdürlerine sesleniyorum. Bir sabah ansızın sizin okulunuza da gelebilirim” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 10:32:03
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 11:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?