7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Burhaniyeli turizmcilere konferans

Balıkesir’in turistik Burhaniye ilçesinde, Kent Konseyi ve Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile turizme hizmet eden esnafa “Nasıl Başarılı İşletme Olunur” konulu konferans verildi.

Burhaniye Meslek Yüksekokulu müdürü Yard. Doç. Dr. Ömer Lütfü Met, öğretim görevlisi Meziyet Narin ve Kalite Yönetim Sistemleri Uluslar arası Baş Denetçisi Murat Taşkın’ın konuşmacı olarak katıldıkları konferans belediye düğün salonunda yapıldı. Konferansta, işletmelerin başarılı olmalarının yolu ve yöntemi anlatıldı.

İşletmelerin başarılı olmalarının yolunun yenilenmek ve sürekli öğrenmekten geçtiğini belirten Kalite Yönetim Sistemleri Uluslar Arası Baş Denetçisi Murat Taşkın, “Eldeki mevcut müşteriyi tutmak çok önemli. Yoksa işletmeler yeni müşteri bulmak için yüzde 20 maliyet artırmak zorundadır. Başarılı olmak için ilk girişteki amatör ruhun sönmemesi gerekiyor. İşletmelerde iş ilişkileri ile özel ilişkileri iyi ayırmak lazım. Kaliteye önem verilmeli. Her şikayet dikkate alınmalı. Her şikayet işletmeye ödüldür. Hep gülümseyin ve çalışanlarınızın gelişimini sağlayın” dedi.

Meslek Yüksek Okulu öğretim üyesi meziyet Narin de, yaptığı konuşmada ilçedeki tabela kirliliğinin önlenmesini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 10:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?