6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Burhaniye'nin gurur tablosu

BU LİSEDE KIZLAR HEM SAYI HEMDE BAŞARIDA ÖNDE

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, lisede eğitim gören 836 öğrencinin 492’si kızlardan oluşurken, okulun gurur tablosunda da kızlar büyük bir üstünlük elde etti. Yurdun pek çok yerinde kızları okula kazandırmak için yoğun bir çalışma sergilenirken Burhaniye Lisesi’nde kızlar erkeklere 148 fark attı.

Burhaniye Lisesi’nde eğitim öğretim gören 836 öğrencinin yüzde 58’inin kızlardan oluşması büyük ilgi çekti. Okul birincileri tablosunda yer alan 34 öğrenciden 23 ü de kızlardan oluşurken Balıkesir’de düzenlenecek olan Oyak Matematik olimpiyatlarına hazırlanan 8 kişilik öğrenci grubunda da 6 kız yer aldı.

Son yıllarda kız öğrenci sayısında büyük artış olduğunu belirten okul müdürü Cevdet Aksu, “Son iki yıla kadar kız ve erkek öğrenci sayısı eşit gibiydi. Ancak son iki yılda bu eşitlik kızlar lehine bozuldu. Geçtiğimiz yıl üniversiteye giren 89 öğrenciden 59’u kızlardan oluştu. Okulumuzdaki 836 öğrencinin 492’si kızlardan oluşuyor. Şu anda kız sayısı erkeklerden 148 fazla. Okulumuzun birincilik tablosunda kızlar 23 defa yer alırken erkekler 11 kez yer alabildi. Kızlarımız hem sayı hem de başarı da üstün. Okulumuzun 8 kişilik olimpiyat ekibindeki öğrencilerin 6 sı da kızlardan oluştu. Okulumuzdaki kızların sayısı ve başarısı bizi sevindiriyor. Yurdun pek çok yerinde kızları okula kazandırmak için çalışmalar yapılırken biz de kız öğrencilerin çokluğu ile gurur duyuyoruz” dedi.

BU LİSEDE KIZLAR HEM SAYI HEMDE BAŞARIDA ÖNDE
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 14:54:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?