7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Burhaniye'ye Acil Kurtarma Aracı

Balıkesir’in Burhaniye Belediyesi, ilçede meydana gelen trafik kazalarına acil müdahalelerde bulunabilmek amacı ile körfezde tek olacak nitelik ve özelliklerde bir AKS (Acil Kurtarma Servis Aracı) alınacağını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre aracın alınması ile ilgili yasal prosedürlerin yerine getirilmesi ve teknik donanımlarının belirlenmesi süreci yaklaşık olarak 1 yıldır devam ettiği öğrenildi.
DMO (Devlet Malzeme Ofisi) ile yürütülen görüşme ve resmi yazışmalar sonucunda 29 Mart yerel seçimleri öncesindeki eski Burhaniye Belediye Meclisi’nden araç alımı ile ilgili çıkan kararın yeni meclis tarafından tekrar yenilenmesi gerektiği bildirildi. Bunun üzerine gerçekleştirilen Burhaniye Belediye Meclis toplantısında gündeme alınan AKS (Acil Kurtarma Servis ) aracının satın alınması ile ilgili iller bankasından kredi alım yetkisi Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova’ ya verildi.

Burhaniye Belediyesi Makine İkmal Birimi Amiri Hüseyin Karakaya, aracın teknik donanımları ve ekipmanları özellikleri açısından körfez de tek olacağı, alımın en kısa zamanda gerçekleştirilerek Burhaniye İtfaiye Müdürlüğüne teslim edileceği ve öncü itfaiye aracı olarak kullanılacağı belirtildi.

Alınacak araç üzerinde 3 tonluk su tankeri, 70 m ileriye su basma özelliği sağlayan yüksek basınçlı su basma pompaları, 500 lt köpük haznesi, trafik kazalarında acil kurtarma için kesme ayırma aletleri, teleskopik silindir, araçları havaya kaldırabilmek için hava yastıkları, cam kesme aparatları, yanmaz itfaiyeci elbiseleri gibi acil kurtarmalarda önemli ve gerekli ekipmanlar bulunuyor.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova,” İlçemizde zaman zaman üzücü trafik kazaları meydana gelmektedir. Bu kazalarda belediyemizin AKS dediğimiz öncü itfaiye aracı ve Acil yardım aracı olmaması nedeniyle ilçe belediyelerden destek istemekteydik. Bu durumda bazı trafik kazalarında ani müdahale konusunda gecikmeler oluyordu. Ben ve meclis üyesi arkadaşlarım bu göreve önce insan diyerek geldik. İnsan hayatı bizim için çok önemlidir. Bu yüzden AKS aracının alımını hızla gerçekleştirip Burhaniyelilerin hizmetine vermek istiyoruz. Alacağımız aracın çok fonksiyonlu olması ve daha kullanışlı olması açısından bir süredir teknik araştırmalar yapıyorduk. Özellikleri açısından körfezde tek olacak aracımızın kullanılmaması ve gerek duyulmamasını diliyorum” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 18:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?