7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Büyük fuhuş operasyonu

Balıkesir'in Körfez ilçelerinde jandarma istihbarat ekiplerinin düzenlediği operasyonda, 18 kişilik fuhuş şebekesi çökertildi.

İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler ile Edremit, Burhaniye, Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 5 aylık sıkı takibi sonucu gerçekleştirilen şafak operasyonunda, tespit edilen 13 ayrı noktaya 50 kişilik jandarma timi ile eş zamanlı baskın düzenlendi.

Operasyon kapsamında Gürcistan'dan getirdiği kadınları zorla pazarlayan Gürcistan asıllı Şorena isimli kadınla birlikte 5 kadın ile bunlara yardım ve yataklık yapan toplam 18 kişi gözaltına alındı. Şahıslardan birinin devlet memuru olduğu öne sürüldü.
Gözaltına alınan fuhuş şebekesinin başı olduğu iddia edilen ve Altınoluk Jandarma Komutanlığı'na getirilirken ağladığı gözlemlenen Şorena isimli kadının da önce tek başına para karşılığı erkeklerle fuhuş yaptığı, ardından ise Gürcistan'dan çok sayıda kadın getirterek bu işi organize hale getirdiği kaydedildi. Kadının, hastanedeki kontrolde hasta olduğunu öğrenince gözyaşlarına boğulduğu öğrenildi. Şebeke başının dışında 2 kadında daha frengi hastalığı olduğu tespit edildi.

Öte yandan, baskınlarda İncil ve fuhuştan elde edildiği tahmin edilen çok miktarda yerli ve yabancı para ele geçirildi. Hayat kadınlarının fuhuş yapmak amacıyla genellikle Edremit bölgesindeki bazı pansiyon ve otelleri kullandıkları tespit edildi.
Jandarma ekipleri, Körfez bölgesinde bu kadınlarla ilişkiye giren ve hastalık taşıdıkları sanılan 500'ye yakın erkeği ise araştırmaya başladı. Bu arada gözaltına alınan 18 kişi Edremit Adliyesi'ne sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 15:56:00
Güncelleme :14 Mart 2009 Cumartesi 16:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?