7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Çağdaş sanatlar müzesi yenilendi

Balıkesir Belediyesi Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi yenilenerek, kapılarını tekrar sanatseverlere açtı.
Restorasyon ve çevre düzenlemeleriyle ilgili çalışmalar nedeniyle, ziyaretçi kabulü ve sanat çalışmalarına geçen yıl ara verilen müzede, yeni dönemde büyük hareketlilikler beklendiği ifade edildi. Atatürk'ün Balıkesir'e ilk defa gelişinin 83. yıldönümü kutlama programı kapsamında, TRT Eğitim Daire Başkanlığı tarafından açılan "Atatürk'ten Anılar" adlı fotoğraf sergisiyle yeni faaliyet dönemine başlayan müzede, önümüzdeki günlerde çeşitli sanat dallarında atölye çalışmalarının da yapılacağı bildirildi.
Müze binasının giriş katının kısa süreli sergilere ayrıldığı, birinci katta ise müzeye ait resim koleksiyonlarının sergileneceği belirtildi. Binanın bodrum katına hazırlanan atölyelerde, başta ünlü sanatçı Prof. Devrim Erbil olmak üzere, ülkedeki değerli sanatçıların denetiminde çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik resim, desen, özgün baskı, gravür ve mozaik gibi modern sanat dallarıyla birlikte tezhip, hat ve ebru gibi geleneksel sanat dallarında kurslar düzenleneceği açıklandı. Kurslarla ilgili duyuruların önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. Yine müzeye ait koleksiyonların sergileneceği bir salon ile "Kent Arşivi"nin yer alacağı son kat ise adeta Balıkesir'in hafızası işlevini görecek. Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) öğretim üyelerinin katılımıyla kurulacak Kent Arşivi'nde, şehirle ilgili her türlü yayın ve tarihi belge koleksiyonları yer alacak.
Ayrıca yeni düzenlemede, halkın sanat algısı ve bilincini geliştirecek, sanat dünyasını tanımasına imkan sağlayacak, kişisel ve grup sergileri, özel koleksiyon sergileri, müze sergileri ve üniversitelerin öğretim üyeleri sergileri düzenlenecek. Ülkemizin yetiştirdiği değerli usta sanatçılar ile genç ve gelecek vaat eden pek çok ressamın bağış eserlerinden oluşan ve 100'ün üzerinde eseri barındıran Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi'nin koleksiyonlarına yeni 100 eser daha kazandırılması yönünde Balıkesir Belediyesi Müze Müdürlüğü'nce bir çalışma başlatıldığı, sanatçıların ilgi ve desteğiyle çalışmalara hız verildiği bildirildi. Şubat 2004'te kurulan ve Balıkesir'in yetiştirdiği ünlü ressam, Devlet Sanatçısı Prof. Devrim Erbil'in adını taşıyan müzenin, Balıkesir'deki sanatseverlerin en önemli buluşma mekanı olacağı vurgulandı
.
Yayın Tarihi : 12 Mart 2006 Pazar 23:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?