3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Çalıntı taksiyle 7 bin km. yaptı

Balıkesir'de, müşteri olarak bindiği ticari taksiyi gasp edip şoförün de parasını ve telefonlarını silah zoruyla alıp kaçan şüpheli Kırıkkale'de yakalandı.

Şüpheli şahıs gasp ettiği çalıntı plakalı ticari taksi ile yaklaşık 7 bin km. gittiği halde fark edilmezken, Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin teknik takibi sonucu Kırıkkale'de yakalatıldı. Gözaltına alınan S.A. (29) isimli şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir'de Kurban Bayramı'ndan önce gerçekleşen olayda, çarşı merkezindeki bir taksi durağında çalışan M.Z.'in (39) kullandığı 10 T 0065 plakalı ticari taksi, durakta müşteri olarak binen 3 kişi tarafından bir süre sonra silah zoruyla gasp edildi.

A.B.'ye ait olan takside hafta sonları şoför olarak çalıştığını anlatan M.Z. akşam saat 21.00 sıralarında durakta beklerken tanımadığı bir şahsın müşteri olarak gelip bindiğini, otobüs terminaline gittiklerini, taksimetrede yazan 20 YTL ücreti ödeyen şahsın beklemesini söyleyip terminale girdiğini kısa bir süre sonra gelip Çanakkale yoluna gideceğini söylediğini anlattı.

Terminalden tekrar şehir merkezine hareket eden taksi Edremit yolundaki Adnan Menderes Mahallesi'ne geldiğinde müşterinin talimatıyla yol değiştirdi. Kuva-yi Milliye Mahallesi'ndeki bir site inşaatının bulunduğu alanda taksiyi durduran müşteri taksiciye geriye dönmesini söyledikten sonra ani bir hareketle aracı stop ettirip kontak anahtarını aldı.

Yanında taşıdığı silahı çıkarıp şoföre doğrultan şüpheli, şoförün cüzdanıyla paralarını, 2 cep telefonunu, değerli evrak ve özel eşyalarını zorla gasp etti. Silahlı gaspçının emniyet kemerini takmasını istediği şoför M.Z., şahsın öldüreceğinden korkup ani bir hareketle araçtan inerek kaçtı. Yakınlardaki bir eve sığınarak gaspçıdan kurtulan şoför hemen polisi arayıp ihbarda bulundu.

Bir süre kaçan şoförü arayan gaspçı ise kimseyi bulamayınca çaldığı araçla birlikte kayıplara karıştı. Polisin her yerde aradığı 10 T 0065 plakalı ticari taksi, günler geçmesine rağmen bulunamadı. Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı araştırmalarda, şüpheli şahsın M.Z.'den gasp ettiği Ziraat Bankası maaş kartı ile 1 Aralık tarihinde aynı bankanın Konya'nın Beyşehir ilçesindeki bir ATM cihazından 445 YTL para çekildiği tespit edildi.

Buradan kaçmayı da başaran S.A. isimli silahlı gaspçı, 13 Aralık tarihinde Kırıkkale'nin Yahşihan İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından çaldığı 10 T 0065 plakalı ticari taksi ile birlikte yakalandı. Balıkesir'deki şoför M.Z. Kırıkkale Emniyeti'nden gönderilen fotoğraftan şahsı teşhis etti. Emniyetteki sorgulamasında suçunu itiraf eden S.A. isimli şüphelinin Kırıkkale'deki adli merciler tarafından tutuklanarak Kırşehir Kapalı Ceza Evi'ne gönderildiği bildirildi.

Balıkesir'e getirilen aracına kavuşan A.B. ve gaspa uğrayan şoför M.Z., Balıkesir ve Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'nde görevli asayiş ekiplerine teşekkür ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 21:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?