6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Cami için maddi destek lazım

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Yolören Köyü'nde, 56 yıllık virane caminin yan tarafında 1 yıl evvel temeli atılan yeni cami kısmen ibadete açılırken, eski camide abdest almak zorunda kalan köylüler, inşaatın tamamlanması için hayırseverlerden destek bekliyor.

Yolören Köyü Camii Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği ve Edremit Müftülüğü'nün gayretiyle eski caminin arka kısmında yaklaşık 1 yıl önce temeli atılan yeni cami inşaatının demir ve çimento ihtiyacı olduğu ve bu yüzden inşaatın ilerleyemediği öğrenildi. Caminin alt katı kısmen ibadete açıldı. 56 yıllık tarihi caminin son yağan şiddetli yağmurlarda ağır tahribat gördüğünü anlatan Dernek Başkanı Fesih Baykal, hayırseverler ile müftülüğün yardımları sonucu alt katın kullanıma açıldığını, fakat cemaatin abdest almak için yıkılmak üzere olan eski camiyi kullandıklarını söyledi.
Geçtiğimiz haftalarda Yolören Köyü'ne giderek yeni cami inşaatında incelemelerde bulunan Müftü Ramazan Tekin, müftülük olarak cami inşaatına ellerinden gelen yardımı yaptıklarını söyleyerek, hayırseverlerin destekleri ile cami inşaatının kısa sürede tamamlanabileceğini kaydetti.

Yıkılma tehlikesi olan eski cami binasında can güvenlikleri olmadan abdest aldıklarını vurgulayan Fesih Baykal, "Eski camimiz son yağmurların ardından artık kullanılamaz duruma geldi ve duvarları çökmeye yüz tuttu. Yaklaşık 210 haneli ve bin nüfuslu köyümüzde ibadetimizi tehlike altında yapmaya çalışıyorduk. İnşaatı süren yeni camimizin alt katını kısmen kullanıma açtık ve abdest alacak şadırvanımız henüz yapılmadı.

Abdestimizi eski camimizde tehlike altında yapıyoruz. Caminin çökme ihtimali yüzünden çok sayıda cemaat namaza gelmiyor. Allah korusun bir göçük olursa bunun vebalini ödeyemeyiz. Kısmen kullandığımız yeni camimizin inşaatının ilerlemesi gerekiyor. Cami inşaatımızın kubbesi tamamlanacaktır. Özellikle çimento ihtiyacımız çok. Hayırsever iş adamlarımızdan yardım talep ediyoruz. Camimize yardım edelim. Bu kısıtlı imkanlarımız ile bu cami inşaatını tamamlayamayacağız ve bu kadar iş boşa gidecek" dedi.
Dernek yetkilileri, yardımda bulunmak isteyenlerin, derneğin Ziraat Bankası 499864095001 hesabına para yatırabileceklerini bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 16:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?