6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

'Çamlık' gerginliği bitti

AYVALIK BELEDİYESİ MÜCADELEYİ KAZANDI

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde üç yıldır süregelen Orman Bakanlığı ile Ayvalık Belediyesi arasında yaşanan “Çamlık” gerginliği, Ayvalık Belediyesi’nin zaferiyle sonuçlandı.

Yıllardır Ayvalık Belediyesi’nin himayesinde bulunan Çamlık mevkiindeki, Çamlık Gazinosu, Dondurma Büfesi ve Kır Kahvesi’nin bulunduğu alanı yaklaşık 4 yıl önce Orman Bakanlığı tarafından çıkarılan bir yönetmelikle belediyeden alınmış ve Orman Bakanlığına verilmişti. Bunun sonucunda da Ayvalık Belediyesi tarafından kiraya verilen Çamlık’taki işyerleri işletmecileri mağdur olmuş ve uzun yıllar sürecek bir hukuk savaşı başlatılmıştı. İşletmeci mağdurlardan biri, açmış olduğu davalar sonucu somut olarak bir şey elde edememiş, Ayvalık Belediyesi ise 2006 yılından bu yana Çamlık konusunda çok ciddi mesailer harcamıştı.

Geçtiğimiz yaz mevsiminde Çamlık Belediye Gazinosu ve Kır Kahvesi işletmecilerinden biri, Orman Bakanlığı tarafından açılan ihale sonucu elinden alınan işletmelerini yeniden kiralamayı başarmış ancak uğradığı silahlı saldırı sonucunda bacağından yaralanmıştı. İhaleyi kazandığı halde, silahlı saldırı sonrası kazandığı ihaleden vazgeçen mağdur işletmecinin ardından Çamlık’ta ki belirsizlik alıp başını gitmişti. Neredeyse konu kamuoyu gündeminde unutulmaya yüz tutmuşken, önceki gün Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in sürpriz açıklamasıyla Çamlık konusu yine ilçenin gündemine taşındı.

Başkan Türközen önceki gün, Tüm Bel-Sen ile Ayvalık Belediyesi çalışanı memurlar ile yaptığı toplu iş sözleşmesi imza töreninin ardından Edremit Orman İşletme Müdürlüğü’ne giderek, Çamlık mevkiinde bulunan gazino, dondurma büfesi ve kır kahvesi ile ilgili sözleşmeyi imzalamaya gitti. Edremit Orman İşletme Müdürlüğü’nde atılan imzalar sonrasında, Ayvalık-Çamlık mevkiindeki ormanlık alan resmen Ayvalık Belediyesi’nin himayesine geçti.

 YARDIMCI OLAN TÜM BÜROKRATLARA TEŞEKKÜR

Konuyla ilgili görüşlerini belirten Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, “Son birkaç yıldır kanayan yara haline dönüşen Çamlık’taki sorun belediyemizin yoğun girişimleri sonucunda çözümlenmiştir. 2006 yılından bu yana sürüncemede olan bu sorunun çözümlenip, bahse konu ormanlık alanın ve üzerinde konuşlanmış Dondurma Büfesi, Kır Kahvesi ve Gazino Ayvalık Belediyesi’nin işletim hakkına geçmiştir. Uzun soluklu bir süreçten sonra Edremit Orman Bölge Müdürü Muhammet Karahan ve Ayvalık Orman İşletme Müdürü İlhan Keleş’in bu girişimlerimizde bizlere inanılmaz desteğini asla unutamayız. Kendilerine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir soru üzerine, başkan Türközen, “Belediyemize tahsis edilen Çamlık mevkiindeki işletmelerin kiralanıp, kiralanmayacağı ya da Belediyemiz tarafından işletilip, işletilmeyeceği ile ilgili şu an için bir şey söylemek doğru değil. Ancak hukuki prosedürleri inceleyerek, sonrasında Çamlık alanını nasıl değerlendireceğimize karar vereceğiz” dedi. Ayvalık Belediyesi tarafından uzun çalışmalar sonrası yeniden tahsis edilen Çamlık Mevkiinde ki işletmelerin bulunduğu tepe için şimdiye kadar 67 bin TL hukuki harcama yapıldığı belirtiliyor.

AYVALIK BELEDİYESİ MÜCADELEYİ KAZANDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 14:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ertugrul dirim IP: 81.215.117.xxx Tarih : 23.12.2009 22:20:44

 Aynı Mevkide  benim ve bircok kşinin  tapulu,imarlı,ruhsatlı mülklerinede  elkonduevlerimiz lojman olarak peşkeş cekildi  annem ve komsularımız zorla sokaga atıldıannemin ve  Mehmet  BAŞAR isimli bir komsumun  bu olaylar ölümüne sebep oldu  bizim mülklerimiz ne olacak ? Yada bize neden Tapu neden imar neden ruhsat verildi