6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Çandır köyüne silah baskını

JANDARMADAN SİLAH OPERASYONU

Balıkesir'de İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bir ihbar üzerine düzenledikleri operasyonda, çok sayıda tabanca ve tüfek ile mermi ele geçirildi. Ruhsatsız olan silahlara el konulurken şüpheli olarak yakalanan 3'ü aynı aileden toplam 6 şüphelinin adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Merkez Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, yaklaşık 3 aylık takip neticesinde ruhsatsız silah bulundurup, silah ve mermi kaçakçılığı yaptıkları gerekçesi ile Balıkesir merkeze bağlı Çandır köyünde operasyon düzenlendi. Aynı köyde son 2 ay içindeki değişik tarihlerde düzenlenen operasyonlarda aynı aileden baba ve 2 oğlunun da yer aldığı toplam 6 kişi gözaltına alındı.

Köydeki silah operasyonuyla ilgili alınan mahkeme kararı ile yapılan aramalarda ise O.Ç. ve oğulları M.Ç. ile U.Ç.'nin evinde 1 adet Fransız Onlusu tabir edilen 7,65 mm çapında tabanca, 1 adet 9 mm çapında tabanca, 1 adet av tüfeği, önceki tarihlerde İ.K. isimli şüpheliden 1'i pompalı 3 av tüfeği, Y.G. ve İ.B. isimli şahıslardan da birer av tüfeği olmak üzere 2 tabanca, 2'si pompalı 7 av tüfeği olmak üzere toplam 9 adet silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Hepsi ruhsatsız olan silahlara el konulurken, jandarmanın gözaltına aldığı şüphelilerin sorgulamalarının ardından adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

JANDARMADAN SİLAH OPERASYONU
JANDARMADAN SİLAH OPERASYONU
JANDARMADAN SİLAH OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 16:46:02
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 17:57:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?