6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Çaresizlikten böbreğini satıyor

Balıkesir'de, işsiz kalınca biriken borçları yüzünden ailesiyle birlikte büyük zorluk yaşayan Bayram Ali Korkmaz isimli 49 yaşındaki inşaat işçisi, 10 bin Tl.'lik borcuna karşılık tek böbreğini satılığa çıkardığını, bunu çaresizlikten yaptığını söyledi.

Yeni Mahalle'deki ikinci etap A 4 blokta ikamet eden 1 çocuk babası Bayram Ali Korkmaz, işsiz kalınca yaşadığı ekonomik krizden kurtulmak için çare aradığını, iş bulamayıp çalışamadığı için biriken faturaları ödeyemediğini, devletin yoksul grubu için sağladığı konut imkanından yararlanmak için kredi kartıyla çektiği parayı da ödeyemediği için bankadan faizli ödeme tebligatı geldiğini, evin 4 aylık taksiti (700 TL.), biriken elektrik faturası (480 TL.), su parası (100 Tl.) ve bankaya konut peşinatı için çektiği paranın faizli yekünü (5 bin TL.'nin üzerinde) ile birlikte yaklaşık 10 bin TL. borcu ödeyemediklerini, çaresiz kaldığı için de böbreğinin birini satmak istediğini söyledi.

Daha önce Balıkesir Valiliği tarafından bir seferliğine elektrik vs. borçları ödenen Korkmaz ailesi, baba Bayram ali Korkmaz iş bulup çalışamadığı için yine birikti. Valilik kanalıyla sosyal yardımlaşmadan 150 lira para verilen Bayram Ali Korkmaz, "Elektrik yok, su yok, ev taksitlerini ödeyemiyoruz. Sokakta kaldık. Komşularımızın verdiği yemeklerle karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Eşim ve 9 yaşında bir çocuğum ile 84 yaşındaki kayınvalidem ile birlikte sokakta kaldık. Ben ihtiyaç sahibi olanlara böbreğimin tekini satmak istiyorum. 10 bin TL. borcum var, bunu karşılayana böbreğimi vereceğim" dedi.

ORGAN MAFYASINDAN KORKUYOR
Öte yandan, böbreği için ihtiyaç sahiplerinin kendisiyle irtibat kurmasını isteyen Korkmaz, kötü niyetli kişilerin eline düşmekten korktuğunu, bu sebeple organını güven duyabileceği ve maddi sıkıntısını hemen giderecek olan taliplilere vereceğini kaydetti. Bankadan gelen ödeme tebligatı ile şaşkına dönen Bayram Ali Korkmaz, ailesiyle birlikte içinde bulundukları bu sıkıntılı durumdan kendilerini kurtaracak bir yardım bekliyor. İnşaat ustası olduğu halde işsiz kalan Korkmaz, verilecek her işi yapabileceğini de kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 17:29:14
Güncelleme :20 Şubat 2009 Cuma 17:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?