3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Cemaat Erbakan'ı bekledi

Kayıp trilyon davasında yargılanarak kesinleşmiş 2 yıl 4 ay ev hapsi cezasını çekmek üzere Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki evine yerleşen Prof Dr. Necmettin Erbakan, izin alınamadığı için cuma namazına gidemedi. 

Vatandaşlar, Erbakan'ın camide olduğunu sanarak dakikalarca bahçeye çıkmasını bekledi. 

Kayıp trilyon davasında yargılanarak kesinleşmiş 2 yıl 4 ay hapis cezasını çekmek için geçtiğimiz gün Altınoluk'taki evine gelerek cezasını çekmeye başlayan eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, izin alınamadığı için sürekli gittiği Ayvalı Burun Camii'ne cuma namazı için gidemedi. Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve korumalarından oluşan grup ise cuma vakti evden ayrılarak basın mensuplarına görüntü vermemek için Küçükkuyu beldesindeki bir camiye gitti. Erbakan'ı, cuma namazları sonrasında bahçede görmeye ve dinlemeye alışkın olan cemaat ise cami bahçesinde beklemeye başladı. Erbakan'ı caminin içinde zannederek çıkmasını bekleyen kalabalık ve Milli Çözüm Dergisi yetkilileri, Erbakan'ın evinden hiç çıkmadığını öğrenince bahçeden ayrıldı. 

Erbakan'ın güvenliğini sağlayan yakın koruması, "Necmettin Erbakan, cuma namazına gidemedi" şeklinde açıklama yaptı. Namaz sonrasında Erbakan'ı ziyaret etmek isteyen SP Yönetim Kurulu üyesi ve Milli Çözüm Dergisi yazarı Erman Yücel, korumalarla görüştü. Ziyaretçi kabul edilmediği için eve giremeyen Yücel, "Türkiye adına, biz mazlumlar adına, bütün insanlık adına, hukuk adına tüm insanlığın vicdanında yara alan bir olay. Böyle bir insan, böyle bir hukuk dışı bir uygulamaya muhatap. Tabii ki bizim de vicdanımız buruk. Keşke Türkiye bu ayıpları yaşamasaydı. Erbakan'a çok uygunsuz bir uygulama yaptı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 17:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?