3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Çenet: Bandırma için projelerim hazır!

AK Parti'den Bandırma Belediye Başkanı aday adayı olan Dr. Osman Çenet, bir yıldır uzman ekibiyle birlikte Bandırma için çok sayıda proje hazırladıklarını belirterek, "Ben Bandırma'nın belediye başkanlığına değil kentin belediye başkanı olmaya, Bandırma'nın 'Şehri Emin'i olmaya talibim" dedi.

Bandırma Meslek Yüksek Okulu'ndaki görevinden geçtiğimiz günlerde istifa ederek AK Parti'nden Bandırma Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Dr. Osman Çenet, göreve seçildiği takdirde yapacaklarını ve projelerini açıkladı.

Yaklaşık 1 yıldır yerel yönetimler ve diğer konulardaki uzman ekibiyle birlikte çeşitli konularda Bandırma için projeler hazırladıklarını belirten Dr. Osman Çenet, bugüne kadar Bandırma'nın bir vizyonu olmadığını öne sürdü. Bandırma'nın hazırlanacak projeler ve çalışmalarla vizyonunun oluşturulması gerektiğini ifade eden Çenet, seçildiği takdirde Bandırma'nın bir sanayi ve ticaret, üniversite kenti olmasını sağlayacaklarını söyledi.

Belediyelerin vatandaşların sosyal sermayesini harekete geçirecek çalışmalar yapması geretiğini dile getiren Çenet, " Ben belediye başkanı değil kentin başkanı olmaya adayım. Ben Bandırma'nın şehri emin'i olmaya adayım. Biz vatandaşın nerede derdi, sıkıntısı olursa oraya gideceğiz. Onların yanına gideceğiz. Sıkıntısı olan bize gelmeyecek biz onlara ulaşıp sıkıntısını, derdini gidereceğiz. Ben her kesimden vatandaşı, ilçenin en ücra köşesindeki vatandaşa ulaşacağız. Bandırma için öngördüğümüz hedefler var. Bandırma'nın bugüne kadar vizyonu yoktu. Bandırma için bir yıldır yerel yönetimlerde ve çeşitli konulardaki uzman ekibimle birlikte projeler hazırladım. Bandırma sanayi ve ticaret şehri, kültür, üniversite, lojistik merkezi olmalı. Bandırma'nın ne şehri olacağına karar verip bu yönde çalışmak gerekiyor. Örneğin sanayi anlamında İzmit ve İstanbul doldu, Bandırma buraların alternatifi olmalıdır. Enerji yatırımları ve diğer sektörlerdeki yatırımları buraya çekmek gerekiyor. Bandırma, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve İstanbul dörtgeninin ortasında, deniz, demiryolu, hava ve karayolu ulaşım imkanlarına sahip bir merkez. Bu yüzden limanı da dahil olmak üzere bir lojistik merkezi olmaldır. Başkan olduğum gün Bandırma'nın bir üniversite şehri olması için projelerimi başlatacağım. Mevcut kampüs alanını genişletip yada başka alanlar bulup özel üniversiteleri Bandırma'ya getireceğim. Kendilerinin gelmesi için belediye olarak her türlü desteği imkanı tanıyıp özel üniversitelerin Bandırma'ya açılmasını sağlayacağım. Buraya gelecek 15-20 bin öğrenci kentin ekonomik ve sosyal anlamda çok büyümesini sağlayacak" dedi.

Kimsenin himayesi altına girerek aday olmadığını belirten Çenet, seçildiği takdirde belediyenin değil kentin başkanı olacağını kaydetti. Belediyenin altyapı gibi rutin hizmetlerin dışında kentin ekonomisinin önünü açması gerektiğini refah seviyesini yükseltmek için çalışması gerektiğini ifade eden Dr. Çenet, "Niye aday oldum? Bandırma'da 10 yıldır esnafla içiçeyim, devamlı ziyaret eder sohbet eder neler düşündüklerini öğrenirim. Yerel yönetimlere ilgiliyim ve yaşadığım yeri seviyorum. Belki ben Bandırma'da doğmadım, ancak burada yetiştim ve çalıştım. Bu konuda hemşericilik yapmak din üzerinden siyaset yapmak gibidir. Bandırma'yla paylaşacak çok şeyim var, birikimlerim var. Belediyenin altyapı, asfalt gibi çalışmaları yapması zaten zorunlu görevleridir. Ben vatandaştaki sosyal sermayeyi harekete geçirecek çalışmalar yapacağım. Bandırma'da dahil belediyeler sosyal sermayeyi harekete geçiremiyor. Ben kimsenin himayesi altına girerek aday olmuyorum. Demokratik hakkımı kullanıyorum. Başkanlık sürecinde de adaylık sürecinde de bölge milletvekilleriyle kavgalı şekilde çalışmayı akıl dışı buluyorum. Milletvekilleriyle Bandırma Belediye Başkanı tam bir uyum ve işbirliği içinde çalışmalıdır. Bandırma Recep Eraydın ve Cemal Öztaylan dönemlerinde güzel işler yapıldı. 30 yıldır yapılamayanların iadei itibarı oldu. Ancak tüm bunlar Bandırma için yapılabileceklerin çok küçük bir kısmıdır. Bandırma için istihdamı arttıran, meslek öğreten, iş sahibi yapan, refah seviyesini arttıran, ekonominin önünü açan bir belediyecilik yapacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 20:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yolgezer... IP: 124.123.18.xxx Tarih : 18.12.2008 08:29:23

Iste boyle bir Baskan istiyoruz.... Tum yuregimizle destekliyoruz hocam. Durmak yok yola devam.