3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Cesedi mezardan çıkarıp yıkadılar

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde dün toprağa verilen bir kişinin cenazesi, ailesinin “Defin işleminin yıkanmadan yapıldığının sanıldığını” bildirmesi üzerine, bu sabah mezardan çıkarıldı ve yıkandıktan sonra yeniden defnedildi.


Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde yaşayan ve İzmir'deki bir hastanede kanser tedavisi gören Yılmaz Ak (69), iki gün önce öldü.


Ailesi tarafından Altınova'ya getirilen Ak'ın cenazesi, dün öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra “Altınova Belediye Kabristanı”nda toprağa verildi.


Bazı vatandaşların, defin işlemi sırasında Ak'ın cenaze yıkanırken çözülmesi gereken çene bağının çözülmediğini gördüklerini söylemeleri üzerine cenaze sahipleri, Altınova Belediyesi ile Jandarma Komutanlığı'na başvurdu.


Yılmaz Ak'ın cenazesinin defnedilmeden önce yıkanmadığının sanıldığını bildiren ailenin talebinin belediye tarafından olumlu karşılanması üzerine bu sabah mezardan çıkarılan Ak'ın cesedi, belediyenin cenaze yıkama aracında yıkandıktan sonra yeniden defnedildi.

AA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 15:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?