3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Çevre Dostları Derneği tanıtıldı

Balıkesir'de yeni bir çevre derneği kuruldu. İlk toplantısını yapan Balıkesir Çevre Dostları Derneği, kamuoyuna tanıtıldı. 

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Sosyal Tesisleri'nde bir araya gelen Çevre Dostları Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri, derneğin amacı ve projeleri ile ilgili bilgi verdi. Balıkesir Çevre Dostları Derneği Başkanı, derneğin aynı zamanda fikir babası olan kentin tanınmış genç çevrecisi Murat Evim. Üniversitede görevli akademisyenlerin yönetim kurulunda yer aldığı derneğin toplumdaki çevre duyarlılığını geliştirmeyi amaçladığını belirten Balıkesir Çevre Dostları Derneği Başkanı Murat Evim, "Derneğimizin amacı, çevre duyarlılığını geliştirmek, bu konudaki toplumsal duyarlılığı harekete geçirmek, huzurevi, çocuk yuvası, gibi kuruluşlarla işbirliği yapmak, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve TÜBİTAK projeleri hazırlamaktır. Çevre Dostları Derneği'nde, Balıkesir'in coğrafyasını ve sorunlarını iyi bilen, bu konuda her biri kendi dalında uzman olmuş saygın kişiler bulunmaktadır. Yaşadığımız bu hayat anlayışımız, bildiklerimiz, gördüklerimiz ve hissettiklerimizle şekillenir. Kazanımlarımızı eylem haline getirmez ve başkalarına aktarmazsak sadece bize ait değerler olarak kalır ve bizden sonra bir anlam ifade etmezler. Bunu layığı ile yapan toplumlar, geleceğe daha sağlıklı yürür ve mesafe alırlar. Bu sebeple derneğimizin oluşmasını sağlayan üniversitemizin değerli öğretim üyeleri ile burada bulunan kişilere teşekkür ediyorum" dedi. 

Çevre Dostları Derneği'nin ilk toplantısına Kurucu Başkan Murat Evim, Ayla Güngör, Mehmet Erçetin, Doç. Dr. Abdullah Soykan, Prof. Dr. Gülendam Tümen ve Doç Dr. Fatih Satıl katıldı. Genç çevreciye derneğin kurulması aşamasında gösterdiği çaba için teşekkür eden dernek yöneticilerinden Prof. Dr. Gülendam Tümen, "Murat, böyle yararlı bir proje ile bize geldiğinde bizde bir şeyler yapma isteği duyduk. Elimizden geldiği kadar destek olacağız" dedi. 

Balıkesir Çevre Dostları Derneği, halen projeleri devam eden UNİCEF ile birlikte Balıkesir ve köylerinde yapılacak sağlık taraması projelerini görüştü. Derneğin katkıları ile yapılacak etkinliklerde köylere gidilerek sağlık taramaları yapılacağı belirtildi. Ocak ayı içinde kurulan Balıkesir Çevre Dostları Derneği yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor; "Kurucu Başkan Murat Evim, başkan yardımcısı Ayla Güngör, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Erçetin, Mustafa Eren, Deniz Ültan, Necdet Arslan, Doç.Dr. Abdullah Soykan, Prof. Dr. Gülendam Tümen, Doç.Dr. Fatih Satıl, Av. Figen Seymen, Tuğrul Turhan, Dilek Demircan, Fatih Arslan, Oğuz Çavdar, Tahsin Ertop ve Tayfun Sütçü."

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 23:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fulya demirel IP: 88.233.205.xxx Tarih : 11.12.2008 18:03:35

çok güzel bir yazı ödevime yardımcı oldu teşekkürler