6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Çevreci dededen erezyon dersi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Tema gönüllü temsilcisi 81 yaşındaki Şevket Metin, okullarda öğrencilere yeşil sevgisi aşılıyor. 8 Eylül İlköğretim Okulu’nda öğrencilerle buluşan Metin, erozyonu önlemek için bol bol ağaç dikilmesini istedi.

Burhaniye’de Tema gönüllü temsilcisi Şevket Metin, ilköğretim okullarında erozyon dersi vererek bol bol ağaç dikilmesini istedi. 8 Eylül İlköğretim Okulu 4/B sınıfı öğrencileri ile buluşan Şevket Metin, erozyon ve ağaç dikimi konularında filmler de gösterdi. Toprağın kutsal olduğunu belirten Şevket Metin, “Toprağı üreten bir fabrika yok. Topraklarımız erozyonla heba olmaktadır. Erozyonu önlemenin yolu da bol bol ağaç dikmekten geçer.

Toprağımıza ve suyumuza sahip çıkalım. Erozyon yağmur ve selle olduğu kadar rüzgarla da olmaktadır. Ormanlarımızı yangınlara karşı koruyalım. Deniz kenarlarındaki zeytinliklerimiz ikinci konutlar için kesilmektedir. Bunun da önüne geçilmelidir. Herkes elinden geldiğince ağaç dikmeli” dedi.  Konuşmaları dikkatle dinleyen öğrenciler, Şevket Metin’i alkışlarken sınıf öğretmeni Metin Çakır da teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 15:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?