5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Çevreci dede'nin çevre tepkisi

ÇEVRECİ DEDE'NİN ÇEVRE TEPKİSİ

Balıkesir’in Edremit ilçesinde eşini Alzheimer hastalığından kaybettikten sonra kendini çevreye adayan ve baz istasyonlarına savaş açması ile ilçede ‘Çevreci Dede’ olarak tanınan 73 yaşındaki Fethi Yağcı,”Yetkililerin önlem alması için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor” diye sordu.

Fethi Yağcı, “Cumhuriyet Mahallesi’nde yüzer metre ara ile 3 adet baz istasyonu var. Tüm yetkililere eylemlerle sesimi duyurmaya çalıştım. Onlarca yazı yazdım. Bir türlü kaldırmadılar. Eşimi Alzheimer hastalığından 4 yıl önce kaybettim. Ondan sonra kendimi bu konuda mücadeleye adadım. Mahallemizde çok sayıda Alzheimer hastası insan var. Bu insanlarımız bunun baz istasyonlarından olduğunun farkında bile değiller. Bir hafta içinde de kanserden sadece mahallemizden 4 kişi daha öldü. 2 kişi kemoterapi görüyor. Artık buna dur denmesini istiyorum”dedi.

Yağcı, “Bu rakam 5 yıl sonra haftada 14‘lere çıkabilir. Yetkililer, ne zaman önlem almayı düşünüyor. Merak ediyorum. Ben halkımızı her platformda bilgilendirmeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 14:44:03
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 23:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?